Twitch omezuje gambling, od 18. října se vypne většina rulet či automatů
i Zdroj: Unsplash
Novinka Twitch omezuje gambling, od 18. října se vypne většina rulet či automatů

Twitch omezuje gambling, od 18. října se vypne většina rulet či automatů

Radek Raudenský

Radek Raudenský

21. 9. 2022 10:07

Streamovací platforma Twitch.tv se odhodlala k velmi významnému kroku. Po velké kritice diváků i streamerů se vedení společnosti rozhodlo, že zakáže svým vysílajícím podporovat gambling, tedy stránky, kde mohou streameři za reálné peníze hrát kupříkladu automaty, ruletu nebo karetní hry.

Reklama

  • Twitch omezuje na své platformě gambling
  • Stalo se tak po kritice komunity i samotných streamerů

Celá situace dle PCGameru započala po vyřešení situace se streamerem Slikerem, který se zaměřuje na VR hry. Ten si prý půjčil od svých moderátorů a diváků stovky tisíc dolarů, nic ale nesplatil zpět. Streamer následně přiznal, že po sponzorství od CS:GO gamblovacích stránek začal být rychle závislý a následně přešel i na reálný gambling. 

V rámci tohoto problému pak začala komunita na Twitchi poukazovat například na to, že kategorie Slots, která je věnovaná gamblingu, má více diváků než Fortnite a jde o sedmou nejoblíbenější kategorii na celé platformě. Problémem je také to, že streameři jsou velice často sponzorováni gamblovacími stránkami a nehrají se svými penězi. 

Twitch ale překvapivě reagoval opravdu rychle. Ve svém vyjádření vedení přislíbilo úpravu svých pravidel, které 18. října zakážou gamblovací stránky, které nejsou licencovány v USA či dalších jurisdikcích. Prozatím Twitch neprozradil jaké země, respektive jaké stránky jsou povolené, očekává se ale velice přísné opatření.

Ještě do této chvíle přitom gambling na Twitchi přímo bujel. Jak prozradila společnost StreamElements, kategorie Slots zaznamenala 66% meziroční nárůst ve sledovanosti a jenom za minulý měsíc si připsala 50 milionů shlédnutých hodin.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama