Twitch opět šlape vedle. Oznamuje masivní omezení lepších platebních podmínek pro streamery a láká na reklamy
i Zdroj: Unsplash
Novinka Twitch opět šlape vedle. Oznamuje masivní omezení lepších platebních podmínek pro streamery a láká na reklamy

Twitch opět šlape vedle. Oznamuje masivní omezení lepších platebních podmínek pro streamery a láká na reklamy

Radek Raudenský

Radek Raudenský

22. 9. 2022 12:14 1

Zatímco včerejší zprávou, kdy streamovací platforma Twitch.tv zásadně omezila gamblovací stránky, si vedení firmy zajistilo pozitivní reakce, novou zprávou si renomé opět pokazila. Po předchozí kritice ohledně smluv a dělení peněz se totiž Twitch rozhodl pro tu horší variantu, tedy omezit vyplácení největším streamerům a nenabízet lepší podmínky.

Reklama

  • Twitch efektivně ruší platební schéma 70/30, kdy streameři získávali 70 procent z předplatitelů
  • Nově jej nebude nabízet a omezuje maximální výši tohoto rozdělení na 100 tisíc dolarů ročně
  • Místo toho láká na přehrávání reklam

Terčem stížností bylo to, že valná většina menších streamerů na platformě má nastavené schéma „50/50“, tedy že ze zakoupených předplatitelů dostává streamer pouze 50 procent částky. Větší streameři ale měli lepší schéma „70/30“, díky čemuž dostávali o 20 procent více. Komunita se snažila prosadit lepší podmínky pro všechny ověřené partnery, třeba jako je tomu u YouTube. 

Twitch ale jde opačným směrem. Všem, kteří již schéma „70/30“ mají, omezuje výši výdělku na 100 tisíc dolarů, tedy 2,5 milionu korun ročně. Jakmile bude tato částka přesažena, bude se zbytek dělit klasickým způsobem 50/50. Zároveň už nebude nabízet lepší podmínky, údajně Twitch okolo jejich existence nebyl dostatečně transparentní a konzistentní… tudíž s nimi přestane úplně. Důvod má být mimo jiné vysoké náklady na provozování celé platformy a investice do inovací. Všechny lepší smlouvy zároveň budou ukončeny příští rok v červnu.

Twitch místo toho láká na přehrávání reklam, kdy by streameři mohli získat až 500 dolarů za čtyři reklamní minuty každou hodinu při odstreamovaných 40 hodinách měsíčně. Pochopitelně se ale tento krok setkal s ještě větší kritikou a stížnostmi na to, že Twitch je extrémně chamtivý.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama