Tvůrci Vermintide znovu odkládají Warhammer 40K: Darktide
i Zdroj: Fatshark Studio
Warhammer 40,000: Darktide Novinka Tvůrci Vermintide znovu odkládají Warhammer 40K: Darktide

Tvůrci Vermintide znovu odkládají Warhammer 40K: Darktide

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

29. 7. 2022 08:10

Letošní rok fanouškům Warhammeru vyloženě přeje. Po třetím Total War: Warhammer, které poctilo hráče strategií v únoru, čeká zbytek hráčů futuristický Darktide, reboot Chaos Gate nebo třeba třetí díl série Blood Bowl. Ať už jste tedy zastánci futuristického Warhammeru 40K nebo fantasy odnože série, která dala vzniknout i Warcraftu, o zábavu máte postaráno. Tedy alespoň pokud jste si ochotni počkat. V případě prvního jmenovaného Darktide si totiž počkáte o pár měsíců déle. Nové datum vydání splývá s podzimem.

Reklama

  • Autoři Warhammer: Vermintide znovu odkládají akci Warhammer 40K: Darktide 
  • Místo 13. září vyjde na počítačích nakonec až 30. listopadu 
  • K vydání Xbox Series verze dojde podle tvůrců nedlouho nato

Kooperativní střílečka od vývojářů obou dílů série Vermintide byla na PC odložena ze 13. září na 30. listopadu. Verze pro Xbox Series byla odložena také. Její vydání připadá podle vývojářů “krátce” po PC verzi, ačkoli přesné datum zatím neznámé. Na vině je podle studia Fatshark snaha nabídnout svou hru v co nejlepší možné kondici.

„I když jsme byli potěšeni vaši skvělou odezvou na naše dosavadní ukázky, potřebujeme více času na zlepšení stability, výkonu a klíčových herních systémů celé hry. Každý z nich je podle nás kritický, abychom mohli opravdu zajistit, že pro vás, hráče, máme připravenou tu nejlepší možnou zkušenost,“ uvádí za zbytek týmu generální ředitel studia Fatshark Martin Wahlund. 

V mezičase budeme mít možnost hru dopředu vyzkoušet. V přípravě jsou různé testy, včetně více betatestů, na něž se můžete přihlásit zde. Zástupce týmu též naznačil, že rozhodnutí hru odložit bylo obtížné i kvůli starším odkladům. Titul byl prvně oznámen v roce 2020 s plánem na vydání další rok, následně byl přesunut na letošní jaro a nyní na i podzim. Zdá se tak, že Fatshark s vývojem alespoň z části trochu zápolí, a to i přesto, že hru už dříve ukázali v delších záběrech, které vedly ke spokojenosti hráčů. 

Co se týče jiných zpráv, můžeme se vrátit ještě k tomu, že koncem června přinesl tým vývojářů také informaci, jak si hra povede na současné generaci Xboxu. Na Xbox Series X autoři zacílí na 4K/60 FPS, zatímco na slabším Xbox Series S mají v plánu tentýž framerate při nižším rozlišení (1080p nebo 1440p). S ohledem na typ hry, můžeme dále dodat, že Darktide bude mít tentokrát blíže k live-service modelu, kde se příběh rozvíjí postupně za života hry. Tento příběh je napsán spisovatelem Danem Abnettem, který napsal i řadu Warhammerových románů, přičemž sám titul bude ihned dostupný v Game Passu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama