Tvůrci přibližují změny v hratelnosti NHL 23. Nabídne hraní puku při pádu a lepší strategie
i Zdroj: EA Sports
NHL 23 Novinka Tvůrci přibližují změny v hratelnosti NHL 23. Nabídne hraní puku při pádu a lepší strategie

Tvůrci přibližují změny v hratelnosti NHL 23. Nabídne hraní puku při pádu a lepší strategie

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

31. 8. 2022 12:58

Studio EA Sports před pár dny oficiálně představilo nový ročník hokejové simulace NHL a nyní přibližuje i nové prvky hratelnosti. Jak je u hokejové série zvykem, změny jsou spíše menšího rázu, letos se tak týkají především strategických rozhodnutí nebo hraní puku pod tlakem.

Reklama
Reklama

  • NHL 23 se představuje v podrobném gameplay traileru
  • Nabídne pohyby při pádu, balancování přihrávek, držení puku nebo lepší správu strategií

Hlavní novinkou jsou tak pohyby holí při soubojích a obranných zákrocích. Hráči nově nejsou od puku při nárazu nebo bodyčeku úplně odstaveni, ale můžou ještě hokejkou kotouč rychle odehrát pryč. To funguje například i při pádu, kdy tak šikovný pohyb může zachránit situaci a udržet puk v držení týmu, nebo naopak zabránit nebezpečné nahrávce před bránu.

S tím souvisí i dvě nové speciální schopnosti X-Factors. Ty byly velkou novinkou loňského ročníku. Kromě ladění existujících dostanou hráči do vínku Skilled Up Trevora Zegrase, zjednodušující vykonávání lakrosových triků s pukem ve vzduchu, a Relentless Sarah Nurse, zlepšující práci s pukem právě v momentech, kdy se hráč řítí k zemi nebo čelí obrannému zákroku.

Součástí hry bude i propracovanější systém strategií s novými možnostmi řízení přesilových her a rozdělení rolí jednotlivých hráčů. Umělá inteligence vám zároveň v průběhu zápasu nabídne konkrétní změny aktuální strategie v závislosti na průběhu zápasu, což pomůže především méně zkušeným hráčům.

Rozšířila se i zásoba animací a zákroků brankářů, kteří by měli fungovat a chytat zase o chlup realističtěji. Spoluhráči vedle toho budou demonstrativněji reagovat na dění na kluzišti, hokejkou vám třeba ukáží na unikajícího spoluhráče nebo naopak zdvižením naznačí, že zrovna jedou na střídačku. Asi nejpříjemnější je pak odezva na zpětnou vazbu komunity. Na základě ní došlo k zvýšení přesnosti přihrávek a v rámci balancování i zvýšení efektivity zachytávání přihrávek bránícím hráčem. Méně efektivní bude vypichování přihrávek z nevýhodných pozic, naopak hbití hráči by měli být s pukem citelně rychlejší a lépe ujíždět protivníkům.

Na obalu NHL 23 pózují Trevor Zegras a Sarah Nurse. Na led naskočí smíšené týmy
i Zdroj: Electronic Arts

Na obalu NHL 23 pózují Trevor Zegras a Sarah Nurse. Na led naskočí smíšené týmy

Léto je v plném proudu, teploměry stále poukazují na šílená vedra. Nebude tedy vadit, když se na chvíli trochu zchladíme na…

26. 8. 2022 14:37

Novinky si ověříte v praxi už 14. října. Další podrobnosti se dozvíte ve starší novince výše.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama