Tvůrci Like a Dragon / Yakuzy si nemyslí, že by Switch byl pro sérii vhodná platforma
i Zdroj: Sega
Novinka Tvůrci Like a Dragon / Yakuzy si nemyslí, že by Switch byl pro sérii vhodná platforma

Tvůrci Like a Dragon / Yakuzy si nemyslí, že by Switch byl pro sérii vhodná platforma

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 9. 2022 11:23

Série Yakuza, nyní známá spíše pod názvem Like a Dragon, patřila ke stálicím platformy PlayStation. V posledních letech se ale podívala i na Xboxy a počítače. Ve sbírce ještě chybí Nintendo, například aktuální handheld Nintendo Switch. Studio Ryu Ga Gotoku ale pochybuje o tom, že by šlo o dobrou kombinaci.

Reklama
Reklama

  • Šéf Ryu Ga Gotoku si nemyslí, že by Switch byl pro sérii Like a Dragon (dříve Yakuza) vhodný
  • Prý se snaží o temnější pojetí, které nesedí spíše rodinné konzoli

V rozhovoru pro magazín GameSpot šéf týmu Masajoši Jokojama přiznal, že se týmu moc nechce pouštět do portu pro platformu, protože je podle něj Yakuza příliš dospělá. Poukazuje na to, že sérii pořád vnímá jako mafiánskou záležitost inspirovanou podsvětím, což neladí s rodinným zpracováním Switche.

“Chceme titul, ve kterém chodíte, mlátíte se s nepřáteli a děláte všelijaké Yakuza věci, vydat i na Switchi? Pořád o sobě přemýšlíme jako o lidech nočního světa. … Pro nás to symbolizuje tak trochu temný pocit podsvětí,” vysvětlil v rozhovoru tvůrčí vizi série. 

Na Switchi přitom, vedle řady barevných a veselých titulů, v průběhu let vyšly i mnohem temnější záležitosti. Svých portů se dočkaly série jako Doom, Mortal Kombat nebo Zaklínač. Na Nintendo Wii dokonce vyšla exkluzivita MadWorld, která si na nespoutané a přehnané brutalitě přímo zakládala.

Studio Ryu Ga Gotoku oznámilo osmý díl série Like a Dragon, na západě dříve známé jako Yakuza. Ten má vyjít v roce 2024 na PlayStationy, Xboxy a PC. Na počítačích mezitím vyšla kolekce spin-offů The Judgment Collection a ve vývoji je také remake staršího samurajského Like a Dragon: Ishin!, které původně vyšlo v roce 2014 jen v Japonsku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama