Tvůrci Hitmana mají pracovat na exkluzivitě pro Xbox
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrci Hitmana mají pracovat na exkluzivitě pro Xbox

Tvůrci Hitmana mají pracovat na exkluzivitě pro Xbox

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

1. 5. 2021 08:45

Studio IO Interactive dříve otevřeně přiznalo, že se momentálně věnuje vícero projektům – příkladem budiž Projekt 007 odhalený koncem loňského roku nebo letité potvrzení projektu pro Warner Bros. Interactive. Nyní se do pranice přidává i spekulace o exkluzivním projektu pro Xbox.

Reklama

  • IO Interactive má podle spekulací pracovat na fantasy RPG s otevřeným světem
  • Hra má nést pracovní označení Project Dragon a má být v rané fázi vývoje

Zmínka o projektu přichází od Windows Central, kteří se opakovaně osvědčili přesností při určování zpráv o značce Xbox. Podle vlastních zdrojů a uveřejněném článku na GameIndustry.biz soudí, že vývojáři Hitmana pracují na nové AAA hře s kódovým označením Project Dragon.

„Bez dalších podrobností mohu prozradit, že máme ještě třetí univerzum, na kterém pracujeme a které se mírně odlišuje byť současně zůstává naprosto skvělé,“ prohlásil CEO IO Interactive Hakan Abrak v interview pro GameIndustry.biz. „Jedná se o projekt, o kterém veteráni našeho týmu snili už dlouhou dobu,“ pokračoval Abrak.

Dodatečnou pozornost si zaslouží povaha titulu. Ta – jak jste uhodli – nemá spadat do zavedeného mustru studia, ale naopak do vod RPG žánru s otevřeným světem a fantasy zasazením. Inu, představa je to zajímavá. Nakolik se však vyplní, je spíše ve hvězdách. Podle Windows Central se totiž projekt nachází na úplném začátku a samotné vydání má být léta vzdálené.

Aby svou domněnku dále podpořili, uvedli rovněž seznam pracovních pozic, jež mimo jiné listuje i nábor do stejnojmenného oddělení IO Interactive s názvem Dragon. Z opačné strany spektra se pak o potenciální spolupráci s Xbox Game Studios vyjádřil uživatel Twitteru Kobrille, jenž se specializuje na přinášení novinek k Xboxu.

„Někdy se v herním průmyslu objeví zpráva, která se zprvu jeví nezajímavě, nicméně v jádru předznamenává začátek něčeho ambiciózního a přímo napojeného na Xbox. Tento moment nastal právě tento týden. Takže ano, hádám, že králík je opravdu z klobouku. Je to teprve na začátku a léta vzdálené,“ uvedl Kobrille v reakci na zprávu o Project Dragon.

IO Interactive (IOI) se v poslední době značně rozrůstá. S vydáním třetího Hitmana otevřeli novou barcelonskou pobočku, jež se zařadila po bok IOI Copenhagen and IOI Malmö. Dodatečná zpráva studia v posledních týdnech navíc  hovořila o tom, že se společnost dočkala několika lukrativních nabídek o vlastní akvizici. Zda se jednalo o Microsoft nebo jiného zájemce, je pochopitelně nemožné soudit. Nicméně je pravdou, že právě Microsoft se měl už před několika lety o akvizici IOI pokusit.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama