Tvůrci Celeste nikdy nedostali svou cenu z The Game Awards. Po letech se našla na Ebayi
i Zdroj: Hrej.cz
Celeste Novinka Tvůrci Celeste nikdy nedostali svou cenu z The Game Awards. Po letech se našla na Ebayi

Tvůrci Celeste nikdy nedostali svou cenu z The Game Awards. Po letech se našla na Ebayi

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 2. 2022 16:09

YouTuber s přezdívkou PrestigeIsKey se náhodou zapsal do historie udělování cen videoherního průmyslu. Ve snaze pořídit repliku sošky The Game Awards Geoffa Keighleyho totiž na aukčním portálu Ebay objevil listing se… skutečnou soškou The Game Awards. Tu nyní vrátí právoplatným majitelům.

Reklama

  • YouTuber na Ebayi objevil sošku z The Game Awards
  • Ukázalo se, že je skutečná, náležela tvůrcům Celeste
  • Dostali ji během udílení v roce 2018, pak ji museli vrátit a zmizela neznámo kam

Dle svých slov byl youtuber, skutečným jménem Ryan, dost skeptický. Prodávající totiž kromě sošky vylistované  za 500 dolarů (v přepočtu 11 125 českých korun) nabízel jen autodíly nebo dálkové ovladače k automobilům. Dále uváděl, že sošku získal z likvidace majetku a nezná její původ ani žádné podrobnosti. Autor videa se nakonec domluvil s prodejcem na slevě a za balíček zaplatil jen něco přes 400 dolarů.

K Ryanově překvapení dorazila skutečná soška, udělená v roce 2018 studiu Extremely OK Games za nezávislý počin Celeste v kategorii Nejlepší nezávislá hra. Odlitek je dle videa v perfektním stavu, jen krabice, ve které byl uložen, zřejmě něco zažila.

PrestigeIsKey následně kontaktoval manažerku studia Heidy Motta a ptal se, jaký vlastně byl osud sošky. Předpokládal, že studio cenu věnovalo fanouškovi nebo ji někde ztratilo například při stěhování. Tvůrci ale reagovali tvrzením, že sošku nikdy oficiálně nedostali. Po slavnostním udílení cen, kdy ocenění předal populární streamer Ninja, muselo studio cenu zase vrátit s tím, že měla být později zaslána poštou. To se ale nikdy nestalo a andělíčka potkal neznámý osud. Až po čtyřech letech se objevila v nabídce prodejce tlumičů a koncovek výfuků…

Ryan nakonec cenu zašle autorům Celeste. Ti zaplatí náklady na poštovném a také youtubera odmění pár podepsanými kopiemi nezávislého hitu. Pravděpodobně s nimi pak udělá radost některým divákům a jednu si vystaví místo repliky sošky.

Celeste mimochodem proměnila ještě jednu nominaci, konkrétně tu v kategorii Her s vlivem na společnost. Zda získalo alespoň tuto sošku ale studio nezmínilo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama