Trocha hroznů a celá vinice k tomu. GOG rozdává na pár dní další zajímavou hru zdarma
i Zdroj: General Interactive
Novinka Trocha hroznů a celá vinice k tomu. GOG rozdává na pár dní další zajímavou hru zdarma

Trocha hroznů a celá vinice k tomu. GOG rozdává na pár dní další zajímavou hru zdarma

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

26. 11. 2022 09:30

Obchod GOG se připojuje k rozdávání her, jaké nyní provozoval např. Ubisoft Connect nebo tradičně již Epic Game Store. Poté, co zřizovatel obchodu již odstartoval své tradiční slevové akce v rámci Black Friday a nabídl zdarma i hru Narita Boy, přichází oslava ke Dni díkuvzdání s rozdáváním indie počinu Terroir.

Reklama
Reklama

  • Herní obchod GOG nabízí do pondělního odpoledne management hříčku Terroir, která z vás udělá nového ředitele vinice
  • Ve hře můžete pěstovat, balit i prodávat různá vína při rozšiřování svého podniku o další území

Atmosférická magnátská hra, která z vás nakrátko udělá ředitele majestátních vinic, je na stránkách GOG k dostání k aktivaci až do 28. listopadu (přesněji pak do pondělních 15:00, kdy pro našince akce končí). 

Jak už bylo nastíněno, Terroir je nezávislá management hra křížem krážem, která k pěstování vína přistupuje s principem hexagonů podle typu půdy. V začátku své 60leté kariéry začínáte vždy s jedinou dlaždicí, kterou můžeme označit za symbol vašeho pozemku. Jak už dá rozum, tuto dlaždici můžete ve svém začátku osadit jen velice omezeným počtem sazenic. Omezuje vás např. rozpočet nebo některé více specifické požadavky, jako je např. typ půdy nebo podnebí vyžadovaný k jejich růstu.

Počasí jako takové je další částí hry, se kterou musíte počítat. Dynamické řízení počasí, které se má podle slov autorů blížit nevyzpytatelnosti reálného klimatu světa, ovlivňuje např. rychlost zrání vašich plodin nebo to, zda ke sklizni vůbec dojde (záleží tak mimo jiné i na tom, zda stihnete sklizení vaší úrody ještě před příchodem zimních měsíců, které ji zcela znehodnotí).

Hra vám v rámci minimalistické graficky, která je současně poměrně pohledná, dá na starost také činnosti, které věci trochu komplikují. K dispozice je např. drcení, fermentace, lisování či stárnutí hroznů až po již zmíněné rozšiřování pozemků nebo nakupování nových odrůd a balení finálního produktu (nakonec se můžete podobnou snahou propracovat až ke 33 dlaždicím v rámci šesti různých typů, které se vzájemně ovlivňují podle relativní pozice).

Pokud jde o obtížnost, kterou Terroir zprostředkovává, zde dostáváme k jedinému zádrhelu celého titulu. Podle mé zkušenosti, stejně jako referencí jiných uživatelů, se zdá být ekonomika totiž možná až příliš nekompromisní, takže pokud uděláte jedinou chybu (jako např. omylem provedete nevratný nákup špatného pozemku či druhu vína), vaše chyba se může ukázat osudnou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama