Trio milovníků přírody pracuje na aplikaci Around Us. Šipkovaná 21. století nabídne dobrodružství na čerstvém vzduchu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Trio milovníků přírody pracuje na aplikaci Around Us. Šipkovaná 21. století nabídne dobrodružství na čerstvém vzduchu

Trio milovníků přírody pracuje na aplikaci Around Us. Šipkovaná 21. století nabídne dobrodružství na čerstvém vzduchu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

28. 4. 2022 17:15

Pokud jste jako děti vyrazili na tábor, patrně moc dobře víte, co je šipkovaná. Během hry se skupina lidí vydává po stopách druhé skupiny, která za sebou zanechává indicie o správném směru, ať už se jedná o stužku uvázanou na větvi stromu nebo šipku nakreslenou na chodníku. Cílem je splnit připravené úkoly a ve zdraví dojít do cíle. A přesně s tímto konceptem pracují autoři projektu Around Us, v němž se klasická šipkovaná propojuje s šikovnou mobilní aplikací.

Reklama

  • Around Us je tradiční šipkovaná propojená s moderní aplikací
  • Autoři chystají naučné a historické procházky, sportovně laděné dráhy i stezky odvahy
  • Hra nabídne zábavu vhodnou pro rodinné dovolené, výlety i různé hromadné akce

Za projektem stojí trio nadšenců a kolegů z práce - Jarda Šimek, Filip Oborník a Štěpán Záliš. Součástí jejich vize je snaha využít možností moderních technologií k získávání zážitků v přírodě. Tradiční šipkované se Around Us v lecčem podobá, odpadá však nutnost fyzicky vytyčit trasu a dohlížet na její udržování.

Trio milovníků přírody pracuje na aplikaci Around Us. Šipkovaná 21. století nabídne dobrodružství na čerstvém vzduchu
i Zdroj: Hrej.cz

Mobilní aplikace bude obsahovat plno tras nejrůznějších kategorií. Najdete v ní naučné a historické procházky, sportovně laděné dráhy i stezky odvahy. Můžete si vybrat již hotovou trasu, nebo vytvořit vlastní. Za úspěšně splněné úkoly získáte speciální body, chybět samozřejmě nesmí možnost porovnat svůj výkon s dalšími hráči a okomentovat danou hru. Absolvovaná dobrodružství navíc včetně fotek a zápisků zůstanou zaznamenaná v deníku, bude tedy i na co vzpomínat.

A jak to funguje v praxi? Nejprve je potřeba vybrat základní kategorii šipkované, a to v seznamu nebo na interaktivní mapě. Následně se musíte dopravit do vyznačené oblasti, ve chvíli, kdy protnete radius, budete podle střelky kompasu hledat úkol zaměřený na jednu ze základních schopností správného dobrodruha, zlepšovat můžete intelekt, kondici a odvahu. V závěrečné fázi už jen stačí přiložit fotky přímo z akce, přihodit nějakou tu poznámku a vše uložit do deníku, kde se hry zaznamenávají na časové ose. Snímky přiložené v galerii dokreslují, jak to vypadá přímo v aplikaci. Obsah tvoří kreativní uživatelé aplikace, takže se nemůže stát, že byste narazili na dvě stejné trasy, pokaždé budete objevovat něco nového. 

Autoři na projektu pracují už od roku 2020. Prozradili, že zvažovali realizaci hned několika zajímavých nápadů. “V potaz připadala aplikace sdružující hasičské sbory, domácí lékárna s možností identifikovat lék dle platíčka bez krabičky, koutek pro rumové nadšence a pár dalších světolomných nápadů. Aby nás ale vývoj především bavil, museli jsme vybrat něco, k čemu máme všichni blízko a čemu alespoň částečně rozumíme.” Nakonec tedy zvítězila láska k přírodě a projekt Around Us, který nabídne zábavu vhodnou pro rodinné dovolené, výlety i různé hromadné akce. 

Více si můžete přečíst na oficiálních stránkách, kde se můžete napojit na sociální sítě, případně se zaregistrovat k odběru novinek prostřednictvím e-mailu, aby se k vám zavčasu dostala informace o spuštění šipkované 21. století.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama