Trenér potkaních hráčů Dooma by si přál, aby vysílali na Twitchi. Hlodavci ale postrádají výdrž
i Zdroj: Hrej.cz
DOOM 2 Novinka Trenér potkaních hráčů Dooma by si přál, aby vysílali na Twitchi. Hlodavci ale postrádají výdrž

Trenér potkaních hráčů Dooma by si přál, aby vysílali na Twitchi. Hlodavci ale postrádají výdrž

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 12. 2021 15:06 2

Před několika týdny jsme vás informovali o tom, že jistý kutil, údajně neurovědec, “učí” trojici potkanů hrát modifikovaného Dooma. Viktor Tóth sice zatím hlodavce nenaučil rozdávat headshoty s myší a klávesnici, jím vytvořená technologie s velkou polystyrenovou koulí a systémem odměňování zvířat je ale minimálně působivá. V rozhovoru pro web Futurism nyní Tóth potvrdil, že by si přál, aby se z potkanů stali streameři.

Reklama

  • Viktor Tóth, který učí potkany “hrát” Dooma, uvažuje o kanálu na Twitchi
  • Chtěl by tak financovat pokračování experimentu, problém je ale v tom, že potkani nevydrží moc dlouho hrát
  • Také uvažuje o 3D Pac-Manovi, který by lépe odpovídal potkaním instinktům

Magazín se jej v souvislosti s úsměvným experimentem zeptal, zda už o Twitchi uvažoval, protože videa se střílejícími potkany získala slušnou publicitu. Tóth potvrdil, že by šlo o skvělou metodu, jak výzkum zafinancovat. Také si je ale vědom zásadního problému ve výdrži ochlupených hráčů. Zatímco lidé dokážou hrát bez větší přestávky spoustu hodin, potkan dokáže ochotně běhat a především se nějakým způsobem soustředit na danou činnost jen několik minut. Další setrvání v postroji by bylo divácky nezajímavé a hlavně by potkany zbytečně stresovalo.

Kutil učí potkany hrát Doom, tři hlodavci hru skutečně “ovládají”
i Zdroj: Hrej.cz

Kutil učí potkany hrát Doom, tři hlodavci hru skutečně “ovládají”

O trendu spouštění kultovního Dooma na každém myslitelném kusu hardwaru, od kamer přes tiskárny až po těhotenské testy, jste…

22. 11. 2021 14:23

Tóth tvrdí, že jeden z potkanů, Romero, jednou vydržel “hrát” zhruba 15 minut, což by při střídání zvířat bylo poměrně vhodné i pro živá vysílání. To je však dle jeho slov velká výjimka a hlodavci obvykle i o dávkovaný pamlsek brzy ztratí zájem.

Tóth vedle toho v rozhovoru zmínil, že nehodlá zůstat u Dooma. Naopak uvažuje nad tím, které hry by mohly být bližší nátuře potkanů. Ti primárně nejsou dravci, není pro ně tedy přirozené jen tak útočit, naopak obvykle zastávají roli kořisti, která musí umět hbitě utíkat a skrývat se. Dle Tótha by tak pro ně mohla být přirozenější jakási 3D varianta Pac-Mana, ve které by využili své instinkty. Překážkou je v tomto případě to, že musí do sestavy implementovat i obrazovku za zády potkanů, aby hraní skutečně připomínalo přirozený útěk před lovci (duchy).

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama