Transformers: The Game Článek Transformers: The Game

Transformers: The Game

Julius Rácz

Julius Rácz

18. 4. 2007 22:25 14
Reklama

Jak již jsme uvedli v dřívějších příspěvcích, týkajících se této poměrně zajímavě vyhlížející hry, v zásadě půjde o akční titul vytvořený na motivy filmového snímku Transformers, který by se měl vcelku brzy objevit na plátnech našich kin. Potenciálním hráčům poskytne možnost pozorovat a hlavně ovlivňovat filmem popisované události takříkajíc z první linie.

Story jako ve filmu

Děj hry by měl podle dosavadních informací kopírovat ten filmový a formou bojových misí posouvat hráče i s jeho virtuálním opancéřovaným hrdinou blíže a blíže k outru. Podstatou herního dění by se přitom měl stát souboj dvou transformeřích armád, z nichž tou první, prezentující dobro, by se měli stát tzv. Autobots a tu druhou, ztělesněné zlo a násilí, by měla zastoupit armáda agresorů jménem Deceptions. Souboj, který již nějaký čas probíhá mezi oběma zmíněnými celky, se v rámci herního prologu přesune na naši rodnou planetu Zemi, a to bude právě chvíle, kdy se nastíněného konfliktu začne účastnit hráč.

Autobots nebo Deceptions?

Z hlediska žánrového zaměření lze Transformers: The Game klasifikovat jako mix 3rd person akce, bojovky a závodní hry, v němž se hráč ujme ovládání speciální bojové jednotky zvané transformer. Jak už název napovídá, největší předností transformera je schopnost přeměny ve dvě různá provedení, z nichž každé disponuje odlišnými bojovými vlastnostmi.

Zapojit se do bitev bude možné pod vlajkou Autobots nebo Deceptions. V závislosti na volbě jedné ze soupeřících stran budete prožívat herní příběh buď z pohledu dobyvatelů, nebo obránců Země. Pakliže se rozhodnete reprezentovat dobráky z řad Autobots, herní story se v mnohém bude podobat filmovým událostem, jelikož Autobots jsou stěžejním článkem filmové předlohy. Pokud se však rozhodnete podstoupit akční anabázi v roli stoupence agresorských Deceptions, čeká na vás poněkud upravený děj, takříkajíc z opačného pohledu.

Transformers: The Game
i Zdroj: Hrej.cz

Transformers – fakta a spekulace

Co se týče možností z hlediska typu hráčem vybraného a posléze řízeného transformera, k dispozici by mělo být celkem devět různých hrdinů – čtyři pro Autobots (Bumblebee, Optimus Prime, Jazz a Ironhide) a pět pro Decepticons (Megatron, Starscream, Blackout, Scorponok a Barricade). Vzhledem k informačnímu klidu zatím nemůžeme posloužit konkrétními údaji o jednotlivých představitelích, lze však celkem oprávněně spekulovat, že od názvů jednotlivých modelů transformerů se budou odvíjet i jejich schopnosti. Navíc, vezmeme-li v úvahu, že jejich důležitou vlastností je schopnost přeměny z chodícího monstra na vozidlo a opačně, nelze jinak, než předpokládat, že ony specifické vlastnosti jednotlivých typů budou dávat výhodu či handicap právě s ohledem na aktuální podobu. Konkrétně je tím myšlen kontrast obou forem. Příklad – rychlé a mrštné vozidlo, získávající výhodu proti pomalým, i když možná lépe vyzbrojeným oponentům, se po proměně v monstrum stává podprůměrným bojovníkem, jenž nemá valné vyhlídky v boji s nabušenější konkurencí. Naproti tomu pomalý „dopravní prostředek“ se po změně v bojovníka stává postrachem okolí a dokáže si poradit s nepřáteli snadno a rychle díky svému nadprůměrnému útočnému potenciálu.

Mise a jejich náplň

Při plnění úkolů, které budou zakomponovány do mnoha různorodých bojových misí, by se kromě likvidace nepřátel všemi možnými prostředky, například v okolí se vyskytujícími předměty či palubními zbraněmi, mělo stát lákavým zpestřením hry využití již zmíněné přeměny transformerů. Co se jí týče, bude ji možné aplikovat v kterémkoliv herním okamžiku a v některých momentech bude transformace dokonce přímo nezbytnou podmínkou pro úspěšné zakončení mise. To se koneckonců odvíjí od podstaty obou existujících variant – jak už jsme uvedli, v té první se transformer stává spíše dopravním prostředkem, zatímco ve druhé vyloženě bojovým obrněným kolosem.

Aby se hra nestala fádní parafrází bojovky, bude kromě samotných střetů ve hře zastoupena i jemně adventurní složka. V řadě případů bude nutné přemístění se na cílovou pozici, k čemuž by měly být využity jednak mobilní schopnosti transformerů, ale také speciální podpora v podobě výsadkových vozidel. A jelikož se tímto způsobem evidentně dostáváme do vzduchu, nikoho patrně nepřekvapí, že se dočkáme nejen pozemních, ale také vzdušných soubojů, během kterých si hráč užije nespočet graficky prý excelentně ztvárněných situací, během nichž bude se svým virtuálním hrdinou šplhat po zdech, ustřelovat soupeřům jejich robotické končetiny.

Transformers: The Game
i Zdroj: Hrej.cz

Jak je vidět, ve hře bude nutné ovládnout jak bojové schopnosti obřích strojů, tak i jejich „řízení v dopravě“. Zejména druhá uvedená dovednost se bude náramně hodit v tzv. závodních misích, obohacených stylově o akční složku - využití střelných zbraní, speciálně raket.

Graficky vzato

Údajné excelentní grafické zpracování by se mělo kromě lokací a animací dotknout i samotných modelů transformerů. Mimo to, s cílem dosažení větší autentičnosti byly modely v celém rozsahu převzaty z filmové verze, takže pokud se rozhodnete omrknout filmovou premiéru, při hře byste měli zažít úměrně silnější pocit sounáležitosti. Na druhou stranu, možná vás nemile překvapí fakt, že zatímco film pojednává o osudech lidí v návaznosti na soupeření mimozemských gigantů, v herním ztvárnění jsou pozemšťané z děje absolutně vyloučeni. Omluvou z úst vývojářů je v tomto případě názor, že díky eliminaci lidské populace ze hry se hráči budou moci podstatně více zaměřit na boj transformerů a herní zážitek pak bude o to lepší.

Bonusy

Kromě kvalitní grafiky, ojedinělého příběhu a dalších pozitiv vkládají vývojáři své naděje také do systému odměn. Za co je obdržíte, bude záviset na úvodním rozhodnutí, zda budete chtít reprezentovat dobro nebo zlo. V případě hry za Autobots budou oceněny vaše bojové aktivity vůči oponentům, vedené v souladu s obranou Země a jejích obyvatel. V případě hry za Deceptions se zase dočkáte odměn za útočné aktivity vedoucí ke zničení pozemské populace, destrukci cílových objektů, případně likvidaci zástupců z řad Autobots. Samozřejmě, část odměn obdržíte v rámci obou kampaní také za plnění svěřených bojových úkolů.

Transformers: The Game
i Zdroj: Hrej.cz

Střípky ze zákulisí

Podle zpráv z vývojářského centra se v současné době dodělává umělá inteligence, fyzika a soubojový systém. I proto jsou dostupné videoprezentace v současnosti vytvářeny na bázi PS2 enginu. Ve finále bychom se tedy měli dočkat poměrně kvalitnějších a realističtěji vypadajících kolizí, destrukcí i efektů. Takže, co říci závěrem? Hra jako taková se jeví vcelku slibně. Zajímaví titulní představitelé, dynamická akce a zpestření ve formě odlehčujících žánrově odbočujících rozšíření. Jen doufejme, že právě přehršel různorodých žánrových prvků ve hře nebude mít na naše chuťové pohárky stejně negativní účinky, jako mívá vliv přemíry koření na naše konzervativní evropské trávící ústrojí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama