Novinka Train To Sachsenhausen je nová historická hra od českého studia Charles Games

Train To Sachsenhausen je nová historická hra od českého studia Charles Games

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

24. 3. 2022 09:13

Studio Charles Games se s oblibou vrtá v historii, což dokazují povedené hry Attentat 1942 a Svoboda 1945: Liberation. Stejným směrem jede také horká novinka Train To Sachsenhausen, která přibližuje události spojené uzavřením českých vysokých škol 17. listopadu 1939.

Reklama

  • Studio Charles Games vydalo Train To Sachsenhausen 
  • Hra mapuje události spojené uzavřením českých vysokých škol 17. listopadu 1939
  • Novinka je k dispozici zcela zdarma, připraveny jsou verze pro iOS, Android a PC

Hlavním hrdinou je fiktivní postava studenta medicíny, který si na vlastní kůži prožije demonstraci proti nacistickému režimu, rozloučení s Janem Opletalem, zatýkání na vysokoškolských kolejích, ale i transport do koncentračního tábora Sachsenhausen.

Pokud máte zkušenost s titulem Reigns, pak už zřejmě víte, jak Train To Sachsenhausen funguje. Princip hry stojí na velmi jednoduchém konceptu. V konkrétní situaci se hráč rozhodne posunutím kartičky, což ovlivní následující události. Hra obsahuje několik různých konců, což samo o sobě vybízí k dalším průchodům. Stejně jako v předchozích titulech od Charles Games, i zde je příběh ilustrován prostřednictvím autentických nahrávek a výpovědí pamětníků. Jejich vzpomínky jsou také uloženy ve virtuálním muzeu, kde lze najít dobové dokumenty a fotografie. 

Hra vznikla ve spolupráci se společností Živá paměť za finanční podpory Nadace EVZ v rámci programu Young People Remember. Možná vás napadlo, že jde o ideální výukový materiál, i na to tvůrci mysleli. Připravili totiž pracovní listy, cílem je pomoci žákům uvědomit si historický kontext a správně pochopit různé konce.

Train To Sachsenhausen si navíc můžete stáhnout zcela zdarma. Hra je k dispozici na mobilních platformách se systémem iOS, Android, připravena je také verze pro PC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama