Trailer láká na originální fotbalovou adventuru Despelote. Pochází z Ekvádoru
i Zdroj: Panic
Novinka Trailer láká na originální fotbalovou adventuru Despelote. Pochází z Ekvádoru

Trailer láká na originální fotbalovou adventuru Despelote. Pochází z Ekvádoru

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 5. 2023 11:13

Despelote je v mnoha ohledech originální počin. Zaujme například námětem příběhové fotbalové adventury, svébytným uměleckým zpracováním i tím, že pochází ze země, která rozhodně herním průmyslem známá není - Ekvádoru.

Reklama

  • Ve fotbalové adventuře Despelote zažijete život v hlavním městě Ekvádoru na začátku tisíciletí

O Despelote jsme poprvé slyšeli v roce 2021, až nyní se ale autoři vrátili na scénu s podporou vydavatele a příslibem vydání v příštím roce. Slibuje velmi zajímavou a originální podívanou. Jde totiž o v zásadě autobiografické vyprávění o dětství v Quito, hlavním městě Ekvádoru, na přelomu tisíciletí. Konkrétně pak v roce 2001, kdy celá země (ještě více než obvykle) žila fotbalovou horečkou. Ekvádorské národní mužstvo totiž bylo velmi blízko historicky prvnímu postupu na světový šampionát. Na něj se nakonec probojovalo a do východní Asie skutečně vyrazilo, o tom ale Despelote tak úplně nevypráví.

Klíčový je příběh osmiletého Juliána. Ten žije ve světě, kde láska k fotbalu nechává zapomenout na obrovské ekonomické potíže a chudobu. Hráč se tak v roli chlapce potlouká ulicemi města, hraje pouliční fotbálek s kamarády, snaží se pochopit nesnadnou životní situaci dospělých a zažívá dobrodružství chudého dětství. 

Trailer ukazuje velmi osobité umělecké zpracování s lokacemi ve formě monochromatických fotografií a jednoduchých černobílých postav. Zážitek ale bude dotvářet i atmosférický soundtrack.

Za projektem stojí Julián Cordero a Sebastian Valbuena a o vydání se postará Panic (Untitled Goose Game). Vyjde příští rok na PC, Xbox a PlayStation.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama