Toshiba varuje před nedostatkem čipů, krize může trvat až do roku 2023
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Toshiba varuje před nedostatkem čipů, krize může trvat až do roku 2023

Toshiba varuje před nedostatkem čipů, krize může trvat až do roku 2023

Radek Raudenský

Radek Raudenský

7. 9. 2021 09:40 3

Nedostatek nové generace konzolí je i téměř po roce stále znát. Koneckonců pandemie koronaviru stále neskončila a nás nyní dohnala ona opatření, která působila zejména v Číně, tedy zavření továren, stopka ve výrobě a sbírání součástek ze zásob. Nedostatek surovin je vidět všude a dle japonského výrobce Toshiba by například konzole nemusely být „běžně“ dostupné až do roku 2023.

Reklama

  • Toshiba varuje před nedostatkem elektrických součástek
  • Čipy a polovodiče budou nedostupné až do příštího roku
  • V některých případech ale může krize trvat až do roku 2023

Jak výrobce podotýká, Microsoft a Sony jsou jedny z mnoha dalších firem, které nutně potřebují elektrické součástky. Takeši Kamebuči ale tvrdí, že čipy a polovodiče nebudou dostupné ještě několik měsíců. „Dodávky čipů budou velice omezené minimálně do září příštího roku. V některých případech by zákazníci nemuseli své produkty dostat až do roku 2023.“ Dle Kamebučiho jsou právě výrobci konzolí jedni z těch, kteří čipy požadují úplně nejvíce.

Bloomberg pak tvrdí, že Toshiba chce investovat 545 milionů dolarů do dalších továren, které budou polovodiče vyrábět. Microsoft, Google a Apple navíc utvořili společnou skupinu, která si dává za úkol promovat výrobu polovodičů v USA.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama