Titanfall 2 prý čelí útoku hackerů. Hra měla být napadena a ohrožuje počítač či konzoli, studio hráče uklidňuje
i Zdroj: Hrej.cz
Titanfall 2 Novinka Titanfall 2 prý čelí útoku hackerů. Hra měla být napadena a ohrožuje počítač či konzoli, studio hráče uklidňuje

Titanfall 2 prý čelí útoku hackerů. Hra měla být napadena a ohrožuje počítač či konzoli, studio hráče uklidňuje

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 9. 2021 11:06

Fanoušci série Titanfall opět čelí problémům spojeným s hackery a potenciálním nebezpečím. Tentokrát jde o druhý díl povedené multiplayerové střílečky, který měl být do velké míry zneužit skrze bezpečnostní mezeru v kódu. Díky ní může třetí strana na počítači spouštět příkazy, což může ohrozit jak počítače, tak konzole, na kterých je Titanfall 2 spuštěn. Členové komunity tak doporučují hru vůbec nezapínat a naopak ji odinstalovat. Studio Respawn ale zatím tvrdí, že by mělo jít o obyčejné zneužití a žádné velké nebezpečí nehrozí.

Reklama

  • Titanfall 2 prý zneužili hackeři a nyní umí ohrozit počítače i konzole
  • Komunita doporučuje hru vůbec nespouštět a odinstalovat
  • Autoři o problému ví a myslí si, že žádné velké nebezpečí nehrozí

Zatím není jasné, k čemu konkrétně došlo a jak moc dokáže být bezpečnostní problém nebezpečný pro koncového uživatele. Dle tvrzení uživatele DirectXeon ale došlo k narušení serverů studia Respawn. Nešlo by o žádnou ojedinělou událost, společnost i hra jako taková mají s útoky hackerů a nestabilitou dlouhodobé problémy. V březnu letošního roku měli hackeři úplně ovládnout PC verzi prvního dílu, která měla být prakticky nehratelná. 

V červenci se zase s útokem potýkal příbuzný battle royale titul Apex Legends (taktéž vyvíjený Respawnem), na který hackeři zaútočil, prý aby upozornili na mizerný stav Titanfallu.

Respawn na nejnovější varování reagoval na Twitteru. Oznámil, že o problémech ví a možné bezpečnostní rizika Titanfallu 2 zkoumá, později pak zveřejnil, že by mělo jít o relativně “obyčejné" narušení. Hráčům na PC i konzolích by tak neměla hrozit žádná větší újma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama