Tísnivá hororovka Gylt míří po konci Stadie i na jiné platformy. Autoři lákají na brzké vydání
i Zdroj: Tequila Works
Gylt Novinka Tísnivá hororovka Gylt míří po konci Stadie i na jiné platformy. Autoři lákají na brzké vydání

Tísnivá hororovka Gylt míří po konci Stadie i na jiné platformy. Autoři lákají na brzké vydání

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

22. 1. 2023 07:15

Zdá se, že Gylt, launchová exkluzivita Google Stadie, zamíří po již brzy na další platformy. Skutečnost vyplývá z tweetu studia Tequila Works, které plán naznačil již loni a nyní v náznacích pokračuje. Vývojář loni totiž oznámil, že hra přijde na další platformy vstříc oznámení konce Google Stadia. Nyní, když už služba skončila, láká na brzké oznámení.

Reklama

  • Hororová adventura Gylt zamíří již brzy na další platformy mimo ukončené Google Stadia
  • Vývojáři oznámení bez přesného data přinesli skrze Twitter

Původní potvrzení o přípravě dalších verzí jsme dostali už loni v říjnu, kdy Tequila Works potvrdili, že jejich hororově laděná third-person adventura Gylt dorazí letos i na další platformy. „Strašidelná sezóna je za rohem...A my přinášíme skvělé novinky!“ napsali tehdy vývojáři na svém webu. „Pracovali jsme na tom dlouho a konečně je čas to udělat oficiální: Gylt se v roce 2023 stane multiplatformním!“. V současné době navázali na tuto zprávu jen jednoslovným příspěvkem „Již brzy“, který poměrně otevřeně prozrazuje, že by se vody měly rozčeřit již poměrně brzy.

Na druhou stranu, asi je zřejmé, že stále vlastně nevíme, která platformy hru dostanou nebo kdy se tak stane. Vzhledem k původnímu vydání (tedy listopadu 2019) a tomu, že hra převážně využívá nenáročnou hratelnost v podobě chození, by se však dalo čekat, že zamíří i na starší konzolovou generaci – tedy PS4, Xbox One a potenciálně i Switch; a na novějších se objeví téměř jistě.

Pokud se nakonec s pomocí traileru podíváme pod kapotu toho, co hra nabízí, dá se říci, že Gylt současně sází na atmosféru, více konců, pocity viny a rozvážné tempo (mimochodem výše uvedený opravdu trailer doporučuji zhlédnout, protože po všech stránkách dobře zachycuje podstatu celé hry). Ačkoli ve Gylt totiž často ožívají strachy vaší hrdinky Sally do takové fyzické manifestace, která budí hrůzu, hra je ve větší části stále neakční a spíše se zaměřuje na skrývaní nebo hádanky K tomu, abyste se monster osobně zbavovali přistupujete tak pouze ojediněle, a to navíc s pomocí světla jako Alan Wake. Většinou se tak ale vůbec neděje, protože se více věnujete tomu, jak se co nejlépe skrýt, aby vás nikdo nedostihl.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama