Thor v God of War Ragnarök byl inspirován marvelovským Hulkem
i Zdroj: Sony / Sony Santa Monica
God of War Ragnarök Novinka Thor v God of War Ragnarök byl inspirován marvelovským Hulkem

Thor v God of War Ragnarök byl inspirován marvelovským Hulkem

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 11. 2022 22:17

Není žádným tajemstvím, že v aktuálním akčním hitu God of War Ragnarök sehrává důležitou roli severský bůh hromu Thor. Toho má spousta hráčů zafixovaného jako pohledného svalovce v podání Chrise Hemswortha v sérii komiksových adaptací Marvel, ve hře ale vypadá značně odlišně. Jeho představitel Ryan Hurst magazínu Variety prozradil, že se i tak Marvelem inspiroval, jen úplně jiným hrdinou.

Reklama

  • Představitel Thora v God of War Ragnarök se rozpovídal o rozdílech oproti marvelovskému Thorovi
  • Prý se inspiroval spíše Hulkem
  • Mezi inspirace řadí také Tommyho Lee Jonese v roli Eda Toma Bella

V God of War Ragnarök je Thor vyobrazen jako postava, která má významný problém se svou zlostí. Je tedy svým způsobem podobná Kratovi, minimálně v jeho starší podobě, a také marvelovskému Hulkovi. Hurst  dodává, že obě postavy mají společnou nezkrotnou lásku k boji a drcení nepřátel.

Herec se při zpracování role inspiroval hodně živelným chováním Hulka, i když se mu snažil dodat trochu civilizovanosti a komplexnější povahy. Podobně jako u zeleného superhrdiny bylo také nutné, aby postava čišela nadlidskými schopnostmi, silou a zuřivostí, přičemž je díky tomu naprosto nepředvídatelná.

Hurst zmiňuje ještě jednu inspiraci - šerifa Eda Toma Bella z filmové adaptace románu Tahle země není pro starý. V tomto případě se snažil zpracovat citlivější a temnější stránku Thorovy duše. I díky tomu by pak postava měla být vyrazně odlišná od té, kterou známe z filmových Avengers. To mimochodem neplatí jen pro boha hromu jako takového, ale pro celkové zpracování severské mytologie. Ředitel vyprávění Matt Sophos upozorňuje, že rebootovaný God of War kompletně převrací to, co o “dobrých” a “špatných” stranách severských bohů učí filmy od Marvelu.

Recenze - God of War Ragnarök je fenomenální epos posouvající hranice
i Zdroj: Tadeáš Pepř / Hrej.cz

Recenze - God of War Ragnarök je fenomenální epos posouvající hranice

3. 11. 2022 17:00
15

Po čtyřech letech se vrací bůh války Kratos a jeho syn Atreus, aby ukončili své putování severskou mytologií. Jde o stejnou…

God of War Ragnarök je dostupný exkluzivně na PlayStationu 4 a PlayStationu 5. V naší recenzi si vysloužil absolutní známku, jde tedy o jeden z hitů, který byste letos minout neměli.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama