The Wolf Among Us 2 vyjde v roce 2023. Odehrává se půl roku po prvním dílu, běží na Unreal Engine
i Zdroj: Hrej.cz
The Wolf Among Us 2 Novinka The Wolf Among Us 2 vyjde v roce 2023. Odehrává se půl roku po prvním dílu, běží na Unreal Engine

The Wolf Among Us 2 vyjde v roce 2023. Odehrává se půl roku po prvním dílu, běží na Unreal Engine

Radek Raudenský

Radek Raudenský

9. 2. 2022 20:35

Studio Telltale se vrací na scénu. O pokračování série The Wolf Among Us jsme se dozvěděli na loňských Game Awards, přičemž dnešní stream nám měl přinést více informací. To se skutečně děje – vedle prvního traileru nám nadcházející novinky prozrazuje přímo nový ředitel Telltale Games Jamie Ottilie.

Reklama

  • Telltale Games představují The Wolf Among Us 2
  • Hra se odehrává šest měsíců po událostech prvního dílu
  • Titul poběží na Unreal Engine, vyjde v příštím roce

Trailer vznikl přímo v enginu hry, přičemž dle komentářů pod videem vzbudil mezi fanoušky velké nadšení. Pochvalují si pochopitelně i samotné navrácení série, kladné ohlasy se zmiňují také o grafice a detailech hry. Příběhové pozadí naznačuje i příspěvek na blogu PlayStationu. „Nový trailer vám dává nahlédnout do věcí, které přijdou – včetně procházky mimo Fabletown, abyste si mohli více prohlédnout The Big Apple, v zimě roku 1980. Ano, nová sezóna se odehrává šest měsíců po událostech první. Jako Bigby dostanete na starost případ zahrnující normální – všední– svět rozkládající se mezi těmi, kterým chcete pomoct.“

Ottilie uklidňuje fanoušky tvrzením, že polovina nového studia je složena z bývalých vývojářů původního Telltale. Společně odvedli pořádný kus práce, aby se minulost neopakovala. Příběh je tak vymýšlen pro celé sezóny najednou, navíc je hra vyvíjena v Unreal Engine.

The Wolf Among Us 2 bude vydáván po epizodách, dost možná v týdenních pauzách, podobně jako je zvykem u seriálů. Přesný systém ale bude ještě domyšlen – jisté je, že všechen obsah bude hotov už ve chvíli, kdy budou vývojáři vydávat první epizodu. 

Nakonec nezbývá nic jiného, než datum vydání. V tuto chvíli nám Telltale prozrazuje pouze vydání v příštím roce. 

Studio Telltale Games tvořící The Wolf Among Us 2 je novou podobou původního uskupení, které v roce 2018 vyhlásilo bankrot. Studio nedokázalo vydělat dostatek peněz pro financování vývoje několika projektů a po nucené restrukturalizaci muselo vedení propustit naprostou většinu zaměstnanců a ukončit vývoj her. Řadu let před tím se navíc potýkalo s kolísavou kvalitou her a hráči opakovaně kritizovali zastaralý engine, kvůli kterému vypadaly všechny hry podobně nehezky. 

O rok později se do věci vložila společnost LCG Entertainment, která “zbytky” Telltale odkoupila a postavila zpět na nohy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama