The Sims 4 je oficiálně zdarma. Autoři začínají lákat na další pokračování
i Zdroj: EA / Maxis
The Sims 4 Novinka The Sims 4 je oficiálně zdarma. Autoři začínají lákat na další pokračování

The Sims 4 je oficiálně zdarma. Autoři začínají lákat na další pokračování

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 10. 2022 08:15

Studia Maxis a Electronic Arts včera odvysílala plánovaný stream Behind The Sims Summit. V něm z čtvrtého dílu oficiálně udělala hru zdarma, hráče nalákala na pár chystaných novinek a především naznačila, co sérii čeká v budoucnosti.

Reklama
Reklama

  • V rámci streamu Behind The Sims Summit se The Sims 4 stalo hrou zdarma
  • Chystá se nový obsah včetně propracovanějších novorozenců
  • Autoři také odhalili pokračování s pracovním názvem Project Rene
  • To nabídne podrobnější možnosti úprav nábytku, zatím je ale velmi daleko

Oznámení přechodu The Sims 4 na free-to-play přišlo už zhruba před měsícem a nyní se stává skutečností. Základní hru si tedy můžete na všech platformách (kromě PC i na konzolích) stahovat úplně zdarma. Má to samozřejmě zásadní háček - jde o základní verzi bez jakýchkoliv DLC, a pokud budete chtít titul rozšířit o všechny možné doplňky, stejně budete muset z peněženky vytáhnout pořádně tučnou sumu.

Studio zároveň skrze koncepty ukázalo připravované dva rozšiřující balíčky. Po devíti letech od vydání se snad konečně dočkáme plně funkčních novorozenců, kteří už nebudou předměty zaseklými v kolébkách. Čtyřka se tak v tomto ohledu vyrovná předchůdcům. Vedle toho jsme viděli nové světy a koncepty nových kolekcí nábytku. Zajímavě působí připravovaný oficiální správce modifikací, vytvořený ve spolupráci s projektem CurseForge. Ten by měl nabízet jednoduché prostředí pro výběr, stahování a hledání modů všech druhů. Schopní modeři navíc skrze program můžou za svou práci získat finanční odměny.

Asi nejzajímavějším odhalením je ale pohled na chystané pokračování. To zatím známe pod projektovým označením Project Rene. Není tak úplně jasné, zda půjde o The Sims 5, nebo bude mít hra odlišný formát. Video každopádně poukazuje na velmi detailní možnosti úprav interiéru. Vrátí se možnost použití vlastních motivů třeba na potahy pohovky, novinkou ale budou i mnohem detailnější možnosti nastavení taburetek, polštářů nebo opěrek hlavy. Při designování domů a bytů tak dostanou hráči ještě mocnější nástroj pro maximální personalizaci.

První snímek z chystaných The Sims
i Zdroj: EA / Maxis
První snímek z chystaných The Sims

Titul také zřejmě bude hratelný napříč platformami, přičemž se mluví o propojení počítačů a mobilních zařízení. Hra také míří na singleplayerové i multiplayerové hráče. Jak to všechno bude fungovat ale zatím konkrétněji nevíme. Hra je zřejmě stále v rané fázi vývoje a dočkáme se jí až za několik let.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama