The Medium nechává před vstupem na PS5 vyniknout výhodám ovladače DualSense
i Zdroj: Hrej.cz
The Medium Novinka The Medium nechává před vstupem na PS5 vyniknout výhodám ovladače DualSense

The Medium nechává před vstupem na PS5 vyniknout výhodám ovladače DualSense

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

7. 8. 2021 09:00

Letos v lednu vydaná adventura The Medium od polského Bloober Teamu v předstihu opětovného vydání připomíná, že i hraní mimo domovskou platformu bude mít smysl. Už za měsíc se koneckonců nadobro zbaví okovů konzolové exkluzivity, a mimo PC a Xbox Series tak po půl roce zamíří i na PlayStation 5.

Reklama

  • Vývojáři The Medium odprezentovali užití ovladače DualSense
  • V alternativním světě pocítíme odpor adaptivních triggerů i haptickou odezvu

Jelikož je jednou ze zásadních předností PS5 především přidaná haptická odezva, sází vývojáři i na její užití. V rámci aktivace spirituálního štítu budeme tak konfrontováni s pocitem záchvěvu ovladače, případně rozsvícením integrovaného světla při přílišném přiblížení monstra. Jelikož se ale naše smysly neomezují pouze na hmat a zrak, najde své uplatnění i mikrofon, s jehož pomocí dojde zase na imitaci zvuku nástroje, jenž Miriam zrovna používá.

Kromě těchto prvků, které dodávají spíše na atmosféře, dojde nicméně i na více citelné užití adaptivních triggerů. Jejich místo nalezneme především ve dvou momentech, a sice nabíjení spirituálního výboje pro řešení hádanek a odrážení nepřátel a následně při dlouhodobém zadržování dechu při průchodu stealth pasáží. Nakolik se proměna ovládání skutečně promítne do celkového dojmu, se dozvíme už 3. září, kdy The Medium zavítá i na konzoli PlayStation 5. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama