The Lords of the Fallen je reboot (téměř) stejnojmenného titulu z roku 2014. Hra poběží na Unreal Enginu 5
i Zdroj: CI Games / Hexworks
Lords of the Fallen (2023) Novinka The Lords of the Fallen je reboot (téměř) stejnojmenného titulu z roku 2014. Hra poběží na Unreal Enginu 5

The Lords of the Fallen je reboot (téměř) stejnojmenného titulu z roku 2014. Hra poběží na Unreal Enginu 5

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

24. 8. 2022 09:05

O Lords of the Fallen 2 byl tématem rozhovorů už několik let. Nástupce akčního souls-like RPG z roku 2014 se po delším vývoji, kde došlo i ke změna studia, objevuje v poměrně velkém stylu. Vývojáři ze studia Hexworks a CI Games (tvůrci původního dílu) na Opening Night Live odhalili první CGI trailer, v němž vidíme příběh temného templáře. Po jeho skončení následně autoři uvolnili informaci, že se gameplay ukázky dočkáme na konci roku.

Reklama

  • Lords of the Fallen dostane reboot The Lords of the Fallen
  • Na hře pracuje odlišné studio než původně, přičemž má vyjít v roce 2023
  • Jednou z hlavních novinek je cestování mezi různými planinami existence a možnost kooperace i invadování hráčů

Hra se nyní nazývá The Lords of the Fallen, přičemž je duchovním nástupcem běžícím na Unreal Enginu 5 a současně i rebootem. Sám kreativní ředitel Hexwork ostatně hru popisuje jako „duchovního nástupce, kterého si fanoušci vždy přáli“. Svět, který je trochu nečekaně zasazen tisíc let po původní hře, je prý výrazně temnější, pětkrát větší a složený z paralelního světa živých i mrtvých. 

Mezi těmito dimenzemi se bude náš hrdina pohybovat za použití tajemné lucerny s bezbožnou mocí. Jak navíc sami uhodnete, právě zastávka v zemi smrti nebude tak úplně dobrovolná. Ve hře tato říše slouží jako jakýsi ekvivalent poslední šance k oživení, což znamená, že po smrti máte ještě jednu naději okusit život.

Když už jsme u atmosféry, autoři se zcela očividně nebojí ani temnějšího rázu. Na Steamu shrnují, že po eonech té nejkrutější tyranie, která si vyžádala nesčetné množství obětí, byl temný bůh Adyr konečně svržen a jeho krutovláda zastavena. Jak ale víme, bohové, a to ani ti vůbec nejhorší, neznají pojem smrtelnosti. Nyní, když proto uplynuly celé věky od výhry člověka nad bohem, přichází čas Adyrova vzkříšení. Čas, jenž se neodvratně blíží a vašeho hrdinu nutí do boje.

Co se týče herních mechanismů, ty se popisem zdají být běžným souls zážitkem, ačkoli zda tomu tak opravdu je, uvidíme až z gameplaye. V přežití proti kolosálním bossům i menším nepřátelům mohou podle tvůrců doufat pouze ti, kdo zvládnou funkce taktického a zrychleného boje. Vybrat si máme prý ze stovky jedinečných zbraní, kde nechybí ostré ani tupé zbraně nebo ničivé arkány magie. S ohledem na ničení nepřátel se nicméně sluší dodat i to, že vývojáři od počátku loňského roku (když měla hra ještě číslovku 2) lákali i na plynulejší boje a evoluci původních soubojů.

Jednou ze zásadních novinek pro značku Lords of the Fallen, které hry od Fromu využívají už od svého zrodu, je online kooperace a kompetice. Na výlet říšemi se budeme moci bez jakéhokoli omezení přizvat i jednoho společníka, přičemž jiní hráči vás mohou průběžně invadovat. Samotná kooperace bude taktéž možná nejen u bossů, ale po celou dobu hraní.

Jde-li o třídy bojovníků, těch bude celkem devět a na výběr bude třeba lotr, rytíř nebo úskočný učedník ohně. Postavě budeme moci vetknout vlastní styl také přizpůsobením. Upravit půjde např. různé statistiky, vybavení nebo naučená kouzla. Jak již bylo navíc potvrzeno, toto vše si vyzkoušíme už relativně brzy. The Lords of the Fallen mají vyjít už v roce 2023, a to pro PS5, Xbox Series a PC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama