The Lord of the Rings: Gollum vyjde prvního září, dojmy novinářů ze záběrů ze hry ale nejsou moc pozitivní
i Zdroj: Tisková zpráva
The Lord of the Rings: Gollum Novinka The Lord of the Rings: Gollum vyjde prvního září, dojmy novinářů ze záběrů ze hry ale nejsou moc pozitivní

The Lord of the Rings: Gollum vyjde prvního září, dojmy novinářů ze záběrů ze hry ale nejsou moc pozitivní

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 5. 2022 09:50

Studio Daedelic a vydavatelství Nacon oznámili, že očekávaná stealthová adventura The Lord of the Rings: Gollum vyjde 1. září letošního roku na všechny platformy kromě Switche, kde se mírně opozdí. Někteří novináři také mohli exkluzivně shlédnout zhruba dvacet minut z hraní, reakce ale nejsou příliš pozitivní.

Reklama

  • The Lord of the Rings: Gollum vyjde prvního září
  • Novináři viděli dvacet minut ze hry a jsou spíše rozpačití
  • Příběh je prý skvělý a nadějný, graficky a hratelnostně má ale hra obří prostor ke zlepšení

Ku příležitosti zveřejnění data vydání autoři také přinesli nový trailer. Už ten vzbuzuje mezi hráči spíše rozpaky, kritice je podroben především design Gluma. Například Matt Purslow ze serveru IGN ale upozorňuje na to, že dobře zatím nevypadají ani samotné herní prvky. Hratelnostní koncept jako takový špatný není. Hlavní hrdina je slaboučký a nemůže bojovat ani s těmi nejslabšími orky a musí je tedy vynalézavými způsoby odstraňovat z cesty, nebo případně zvolit alternativní cestu a prostě je přelézt. Právě lezení však prý odkrývá hodně neotesaný level design a podivně umělé grafické zpracování prostředí.

Kritizovaný dabing Gluma prý připomíná spíš napodobení filmové předlohy než zajímavou variaci na původní knihy (ze kterých dle svých slov autoři vychází primárně). I na papíře zajímavé momenty, kdy se mají dvě osobnosti v jednom těle (Glum a Sméagol) hádat o tom, jak postupovat, jsou prý značně nedotažené a nezanechávají dobrý dojem.

Purslow se také bojí toho, že Glum během hry nedostane žádné nové schopnosti nebo možnosti. Průchod lokacemi se tedy může velmi jednoduše změnit v nezajímavý běh z bodu A do bodu B bez výraznějších změn.

Jiné weby souhlasí a přidávají kritiku grafiky, která údajně působí hodně zastaralým a nevyváženým dojmem. Povedené je ale údajně alespoň vyprávění a samotná premisa příběhu včetně přítomnosti Gandalfa.

Uvidíme, jak se autorům podaří hru doleštit, ještě jim nějaký ten měsíc zbývá.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama