The Lord of the Rings - Gollum je podle recenzí nejhorší hra letošního roku. Trumfl i Redfall nebo Crime Boss
i Zdroj: Daedalic Entertainment
The Lord of the Rings: Gollum Novinka The Lord of the Rings - Gollum je podle recenzí nejhorší hra letošního roku. Trumfl i Redfall nebo Crime Boss

The Lord of the Rings - Gollum je podle recenzí nejhorší hra letošního roku. Trumfl i Redfall nebo Crime Boss

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 5. 2023 16:46

Dnes dopoledne začaly vycházet první recenze očekávané stealth adventury ze světa Pána prstenů The Lord of the Rings - Gollum. V naší recenzi David chválil jen velmi málo a shodoval se tak s názorem většiny. Podle recenzí globálně jde totiž o nejhůře hodnocenou hru letošního roku.

Reklama

  • The Lord of the Rings - Gollum si na Metacritic vysloužil nejnižší hodnocení ze všech her, které letos dostaly více než 7 recenzí
  • Má navíc velkou ztrátu na další špatné hry

Agregované skóre na Metacritic se v současnosti drží na 38 (PS5) a 43 (PC). Obě verze jsou tak na samotném dně hodnocení letošního roku, alespoň co se her s více než 7 recenzemi týče. Jde také o jediné hry, které mají červené, tedy převážně negativní hodnocení. Pro představu je v Metacritic do ročního žebříčku aktuálně zaindexováno celkem 296 her, často více verzí.

I v žebříčku ostudy Gollum výrazně zaostává
i Zdroj: Snímek obrazovky / Metacritic
I v žebříčku ostudy Gollum výrazně zaostává

Gollum je natolik špatný, že se ani neblíží jiným nepříliš povedeným titulům letoška. Český Crime Boss: Rockay City sice také moc pochval nesklidil, ale drží si alespoň průměrné hodnocení 52. Nedávný Redfall má pak 54 (PC), respektive 56 (Xbox) bodů. Ve srovnání s novinkou od studia Daedalic jde tedy o celkem solidní tituly.

38 bodů pro PlayStationvovou verzi se navíc nebezpečně blíží nejhorším hrám všech dob. Podle Metacritic tak Gollum patří někam mezi nejhorší tři stovky titulů vůbec.

V tomto kontextu snad ani nemá cenu zmiňovat konkrétní recenze. Pozitivní hodnocení prakticky neexistují, několik magazínů řadí hru někam k průměru. Nejen čeští recenzenti bojovali s tím, že se hra rozbila natolik, že ani dočasně nešlo pokračovat v příběhu. Obecně pak kritika padá na grafiku, vyprávění, jeho tempo, animace, mělkou hratelnost i nepřesné ovládání.

Tohle je prostě obrovská katastrofa.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama