The Last of Us od HBO má být natáčeno od letošního července
i Zdroj: Hrej.cz
The Last of Us Novinka The Last of Us od HBO má být natáčeno od letošního července

The Last of Us od HBO má být natáčeno od letošního července

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

3. 4. 2021 12:00 1

Televizní společnost HBO ve spolupráci se Sony a Naughty Dog za poslední měsíce pravidelně informovala o seriálové adaptaci The Last of Us. Průběhem měsíců jsme se tak mohli dozvědět o využití části herních dialogů, přístupu k explicitnímu násilí a obsazení hlavních postav. Nyní se nám naskýtá o nic méně zajímavá informace o pravděpodobném startu produkce.

Reklama

  • Seriálová adaptace The Last of Us má být natáčena v kanadském Calgary
  • Natáčení je zde naplánováno od července letošního roku do června roku příštího

Už v minulém roce jsme byli informováni, že seriál vstoupil do preprodukční fáze. V ní měl kromě slavného autora seriálu Černobyl, Craiga Mazina, sehrávat důležitou roli i režisér prvního a druhého dílu The Last of Us, Neil Druckmann.

Nová informace založená na oficiální zprávě filmové organizace Director's Guild of Canada dále upřesňuje, že by natáčení mělo být zahájeno během července letošního roku, a to v kanadském Calgary. Produkce zde má trvat od 5. července 2021 do 8. června 2022, přičemž datum červencového zahájení nezávisle potvrzuje i Mezinárodní aliance zaměstnanců divadelních scén. 

Hlavních rolí Joela a Ellie se chopí dvojice herců Pedra Pascala a Belly Ramsey. Jejich vzájemný vztah bude příběhově vycházet z dějství prvního dílu. Jak však Druckmann naznačil už dříve, můžeme narazit na určité odlišnosti. V nich má nejvíce vynikat částečný odklon od explicitního násilí, které nemá podle Druckmanna takové seriálové opodstatnění jako ve hře, či absence některých herních dialogů. Více než čistá akce bude tedy adaptace osobním dramatem o přežití pár jedinců.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama