The Godfather Článek The Godfather - 2. část

The Godfather - 2. část

David Vlach

David Vlach

12. 4. 2006 22:50
Reklama

Fireworks

Na bujarém večírku budete z nenadání přepadeni policií, která odvede Rose k „výslechu“. Seběhnete rychle po schodech dolů a uplaťte policistu u dveří. Poradí vám, abyste se zkusili proplížit uličkou, která je hlídána policisty. Ale raději zvolte trošku ostřejší taktiku. Vydejte se do uličky, počkejte si až se k vám policista otočí zády, pak se k němu připližte, chyťte ho pod krkem a uškrťte ho. Vždy když ho chytnete, budete mít několik sekund na to, abyste ho dorazili, jinak vypukne poplach. Celý postup opakujete až se dostanete k hlídce u dveří, počkejte si až se otočí zády a pak jí zezadu zabijte. Vstupte do budovy a probijte sic cestu až na střechu. Tady na vás čeká policejní seržant. Toho nemůžete zabít jen tak, musí to vypadat jako nehoda. Zpracujte ho pár ranami pěstí a dovlečte ho až k okraji střechy. Nasměrujte jeho tělo tak, aby bylo rovnoběžně s okrajem a šipkou dopředu ho shoďte dolů. Oslavná salva rachejtlí dovrší zkázu jednoho opileckého policisty.

Death to the Traitor

Po setkání s Clemenzou a jeho ženou se dozvíte co bude vaším úkolem. Paulie začíná hrát na obě strany a tak je na čase se ho zbavit. Ještě ho ale využijete jako pomocníka při jedné akci. Nejprve se stavítev jedné restauraci, kde Clemenza schoval v horním patře dynamitovou nálož. Když se podíváte z horního patra do garáže, uvidíte jak dvojice gangsterů drží na mušce kuchaře. Miřte přesně na hlavu a oba je zastřelte. Kuchař vám pak odemkne dveře na balkónek, kde je krom ozdravného nápoje nějaká ta munice. S náloží se společně s Clemenzou přesuňte k podniku patřícímu rodině Tattagliů. Připravte se na pořádnou přestřelku, protože v baru je jich plno a potřebujete si vyklidit cestu až do prvního patra. Nejlepší je použít molotovovy koktejly nebo dynamit a vyklidit tak celé přízemí jedním hodem. V prvním patře pak musíte položit za bar časovanou nálož a rychle vzít nohy na ramena. Po výbuchu nasednete zpátky do auta a vydáte se na poslední Paulieho projížďku. Jakmile si Clemenza odskočí na malou, na vás bude zlikvidovat zrádce. Dejte si pozor na výbušné bedny, které bude Paulie před vámi odstřelovat. Jakmile dojdete na slepý konec cesty, Paulie po vás začne střílet a vy ho několika výstřely sprovodíte ze světa. Zpátky u Clemenzy v autě a s policisty v patách. Jako v mnoha případech před tím, musíte rychle ujet do svého úkrytu.Tím tentokrát bude Paulieho byt...

Horseplay

Známá scéna z filmu, která sice se samotným příběhem hry moc společného nemá, ale zcela naturalisticky ukazuje praktiky mafie. Filmový producent Jack Woltz nechce, aby v jeho filmu hrál Donův kmotřenec, když ani domluva Toma Hagena nepomůže, budete se muset této záležitosti ujmout vy. Společně s Roccem se proplížíte zahradou ž do stáje, stačí jen následovat Rocca, kde počkáte, než Rocco připraví malý dárek pro pana producenta. Společně pak musíte proklouznout až do jeho ložnice. Vždy když narazíte na nějakého strážného, tak chvilku vydržte a jakmile bude zády, rychle přiskočte a pomocí struny jej zaškrťte. První stráž vás čeká hned za prvními schody, druhá když půjdete z kuchyně doprava ke schodišti. Dejte si pozor ať vás nevidí sluha, civilisty zabíjet nesmíte. Třetí stojí v prvním patře, hned co vylezete po schodech. A čtvrtý se nejprve bude bavit s pokojskou a pak už je jen váš. Na konci chodby jsou dveře vedoucí do ložnice producenta. Počkejte u nich na Rocca, vychutnejte si onu slavnou scénu.

A Recipe for Revenge

Rodina rozhodla, že McClusky a Sollozzo musí tvrdě zaplatit, za to co udělali. Michael se bude účastnit večeře, při které by si měli obě strany promluvit a dohodnout se nějakém řešení celé situace. On má ale nemá v plánu nic s nikým dojednávat. Místo kde má být večeře se dozvíte na poslední chvíli, takže rychle nasedněte do auta a ujíždějte směr restaurace. V postranní uličce se potichu zbavte dvou gangsterů a domluvte číšníkovi u dveří. Otevře vám zadní východ do restaurace a vy se pak můžete v klidu proplížit až na záchod, kde za splachovací mechanizmus ukryjete pistoli. Pak se v poklidu usadíte v restauraci a počkáte na příjezd Michaela společně s McCluskym a Sollozzem. Jakmile se Michael vrátí ze záchodu a popraví sedící dvojici, rychle za ním běžte do auta a vyrazte směrem k dokům. Cestou vás budou pronásledovat auta se střelci v oknech, takže se jich snažte zbavit setřesením o protijedoucí nebo zaparkovaná auta. Až Michaela vysadíte v docích, promluvte si s opodál stojícím členem vaší rodiny, abyste se posunuli v příběhu zase o krok dále.

Now it’s Personal

Frankie už na vás čeká ve vašem hotelovém apartmá. Jenže moc romantiky si bohužel neužijete, protože budete vyrušeni skupinou mafiánů pracující pro Tattagliovu rodinu. Frankie se pokusí utéct a na vás je, abyste si prostříleli cestu ven. Naneštěstí se Frankie útěk nepodaří a bude unesena neznámo kam. Prostřílejte se až do kanceláře a vyzpovídejte Capa, abyste se dozvěděli kam byla Frankie odvlečena. Telefonem v hale zavolejte Monkovi, naskočte do auta a dojeďte pro něj. Zamiřte ke kostelu v Brooklynu. Propližte se zadními dveřmi do podzemí pod kostelem a pokračujte až do hlavní haly. Tady najdete Frankie.

The Silent Witness

Jeďte do Hell’s Kitchen, do podniku jménem Stromboli Supplies. Nahoře na vás čeká Sonny a ve vedlejší místnosti Capo Tattagliů, který vám nechce prozradit velice důležité informace. Pokud máte po ruce olověnou trubku, trošku ho zpracujte, ale dejte si pozor ať ho nezabijete. Dozvíte se, kdo může za smrt vaší milé, a kde ho najít. Na nic tedy nečekejte, nasedněte do auta a rozjeďte se směrem do centra, k pohřebnímu ústavu. Dovnitř se dostaňte přes garáž, postupným odstraňováním stráží. Jakmile budete uvnitř, sáhněte po větším kalibru a vystřílejte zbytek mafiánů. Jakmile budou všichni mrtví, otevře se vám cesta do výtahu do spodního patra. Tam už čeká Bruno Tattaglia, nejprve vás srazí k zemi a pak na vás pošle dvojici svých kumpánů. Odrovnejte nejprve je a pak se zaměřte na Bruna. Nesmíte ho zabít jinak než vhozením do ohně v peci. Takže se nejprve snažte ho odzbrojit nebo aspoň srazit na kolena, pak chytnout pod krkem a dotáhnout co nejblíže k peci. Když ho budete držet, musí být přesně proti otvoru do výhně, jinak se vám ho tam nepodaří hodit.

Sonny’s War

Po setkání se Sonnym, naskočíte společně do auta a vyrazíte do baru s názvem Caruso. Před barem si doplňte munici, protože v baru se bude trochu střílet. Nechte Sonnyho ať řeší větší problémy, protože je mnohem silnější než vy. Musíte se prostřílet až do sklepa, kde se v jedné místnosti schovává člověk, kterého musíte přesvědčit o důležitosti spolupráce s vámi. Ze sklepení se rychle vraťte zpátky na ulici, protože šéf¨, který vedl nelegální obchody v tomto baru, se snaží ujet. Cestou vás budou opět pronásledovat mafiáni v autech, tak nezapomeňte využívat protijedoucích aut coby zátarasu pro vaše pronásledovatele. Cesta se za chvíli stočí na staveniště , kde bude spousta mafiánů a výbušných sudů, tak jeďte opatrně aby jste nepřišli o auto. Šéf, kterého jste pronásledovali, bude schován v budově uprostřed staveniště, přesněji v jejím horním patře. Po několika ranách pěstí se dozvíte, který sklad zásobuje jejich činnost a také se tam se Sonnym hned vydáte. Skladišť jste již určitě několik převzali do svých rukou, takže nemusím snad ani vysvětlovat jak na to. Navíc máte s sebou Sonnyho, což přestavuje neuvěřitelnou výhodu, protože jeho palebná síla se vypořádá skoro se všemi v dosahu. Ve skladišti se nachází spousta zbraní a užitečných věcí, takže jej prozkoumejte důkladně. Na konec najdete i šéfa skladiště a po obvyklé filozofické debatě bude skladiště vaše.

Change of Plans

Po krátkém telefonátu Sonny celý rozhořčený naskočí do auta a rozjede se pryč. Na vás je abyste ho sledovali a případně pomohli s nastalými problémy. Bohužel jeho život zachránit nepůjde. Ale alespoň budete moci stopovat jeho vrahy. Po cestě do vás budou z jedoucích aut střílet tuny olova a tak se může klidně stát, že vaše auto skončí v plamenech. Mě osobně se to stalo, ale není se čeho bát, stačí jen zastavit některé z okolních aut a pokračovat v cestě dál. Auto s vrahy Sonnyho zastaví u malého skladiště, které bude opět celé přeplněné mafiány. Postupujte opatrně a využívejte beden ke krytí. Za drátěným plotem v prvním patře budovy najdete výběrčího silničních poplatků. Dejte si pozor na mafiána, který bude schovaný za ním, miřte přímo na hlavu ať výběrčího nezraníte. Budete ho totiž potřebovat pořádně vyzpovídat ohledně Sonnyho smrti. Další zastávkou pak bude Tunnel Club v Hell's Kitchen. Než vstoupíte dovnitř, opět si překontrolujte stav munice, protože uvnitř bude trochu dusno. Vaše kroky by měly směřovat do sklepních prostor, kde na vás čeká několik Cuneových mužů s brokovnicemi. Po vyklizení celého sklepního prostoru se otevřou dveře k jednomu ze zástupců Dona Cunea. Nejprve se ho snažte vyslechnout, ale bude tvrdohlavý, tak vyzpovídejte ženu, která je tam s ním a pak opět jeho. Asi mu na ní záleží, protože najednou bude velice hovorný. S novými informacemi se můžete vrátit zpátky do rodinného sídla, kde už čeká Tom a Michael, který vás povýší na hodnost Capo a prozradí vám nový úkol.

Order to Kill

Monk už na vás bude čekat před hotelem, ve kterém máte najít práskače. Jeho plán ale bude znít trošku jinak, než to co vám řekl Michael. Následujte Monka do hotelu a dejte si pozor na stráž v hale. Pokračujte společně s Monkem po schodech až do čtvrtého patra (ve třetím si můžete v ložnici doplit zdraví), kde Monk bez váhání zastřelí agenta FBI. Na stěně je vidět hierarchie členů vaší rodiny a některé věci se začnou zdát podivné. Monk tuhle práci přestává zvládat a když uteče, dozvíte se od Michaela, že on byl tím práskačem, a že je na vás abyste ho odklidili z cesty. Seběhněte zpátky před hotel, naskočte do auta a ujíždějte za ním. Bude na vás čekat v jednom baru, společně s četnou ochrankou. Pokud máte dynamit nebo koktejly nebudete mít žádné větší problémy. Po Monkově smrti na vás v rodinném sídle bude čekat Tom a pošle vás za chlápkem jménem Willie Cicci do Brooklynu. Ještě než se tam vydáte, doplňte si zdraví a munici, protože se bude zase trošku střílet.

It’s Only Business

Druhým členem rodiny, který si začíná hrát na svém vlastním písečku a neváží si toho, co mu rodina dala, je Tessio. Začal obchodovat s rodinou Barzini a tím podepsal svůj ortel smrti. Společně s Williem se dostanete až před Embassy Club, který je plný Barziniho mafiánů. Hned za prvním rohem na vás čeká jeden s brokovnicí. Navíc vás bude ještě trošku znervózňovat ubíhající čas, který má ale pouze psychologický úkol, protože to lze stihnout za zlomek limitu. Než vstoupíte do každé místnosti a za každý roh, tak se přesvědčte zda máte dobité zásobníky. Protože Barziniho mafiánů je zde opravdu dost. Tessio před vámi bude utíkat až do horního patra, kde se schová za bar. Nemusíte se ho bát, protože není ozbrojen a nebude se bránit. Promluvte s ním a pak ho dle libosti zneškodněte. Venku už na vás bude čekat Tom.

Baptism by Fire

Poslední úkol je tu, Michael je na křtinách a vy musíte během těchto křtin zastřelit vůdce všech čtyř nepřátelských rodin. První bude Don Stracci. Setkáte se s Clemenzou a dojedete až k jednomu hotelu v centru. Zde máte naplánovanou schůzku s Donem, takže se zatím nemusíte bát a vy můžete v klidu zajít až k samotnému Donovi. Následujte ho až do výtahu a tam ho zabijte. V hale nastane menší přestřelka, ale Clemenza není žádná baletka, takže během několika málo chvilek bude po všem. Stačí se jen krýt a občas mu pomoci. Pak si s ním promluvte a vyrazte na místo dalšího setkání, tentokrát s Williem. Ten vás nasměruje k dalšímu cíli. Tím je Don Cuneo, kterého Willie vyláká před hotel a vy ho tam můžete zastřelit. Nejprve se ale zaměřte na trojici stráží, které budou kolem něj a pak až popravte samotného Dona. Pomozte Williemu s dočištěním haly a zeptejte se ho na váš další cíl. Pošle vás za Roccem do Brooklynu, který vám má pomoci s likvidací Dona Tattaglia. Jenže problémem je, že on sám neví kde Don momentálně je. Jediná dostupná informace je, že Don si užívá v jednom soukromém nevěstinci tady v Brooklynu. Pokud vyjdete z podniku ven, uvidíte po pravici ženu, se kterou si můžete promluvit. Prozradí vám, že Don je v podniku s názvem Saint Sebastian. Ten se nachází kousek odsud, takže zrychlete tempo a doběhněte si tam. Postupujte opatrně patro po patru a pokud potřebujete obnovit zdraví, tak za barem je jedna léčivá lahvička. Až bude Phillip Tattaglia po smrti naskočte do blízkého auta a zamiřte k policejní stanici v Malé Itálii. Tady nasedněte do auta společně s převlečeným Alem Neri, který se o Dona Barziniho postará společně s vámi. Zastavíte až před budovou soudu, odkud má Don vyjít a stát se tak poslední obětí této velké akce. Schovejte se za auto a vyčkejte na první výstřely. Pak se zaměřte na nejbližší mafiány a postupným zabíjením všech, kteří vám přijdou do cesty, se dostaňte až k Barzinimu. Po posledním výstřelu do jeho mrtvého těla se na vás sesypou policisté z celého New Yorku, takže rychle naskočte do auta a ujíždějte směrem nejbližší skrýš. Jakmile vyprší časový limit, policisté se stáhnou a vy můžete v klidu zajet před katedrálu. Odtud zajeďte do rodinného sídla, kde vás Michael povýší na hodnost Underboss a poděkuje vám za vaše služby.

Don, Don of New York

Splněním poslední mise celá hra nekončí, ještě máte před sebou dvě hodnosti, kterých můžete dosáhnout. První z nich je titul Don, který získáte jedině tak, že vyhodíte do vzduchu rodinná sídla všech čtyř konkurenčních rodin. Druhý titul se získává trošku hůře. Musíte vlastnit všechny podniky, včetně jejich nelegálních částí. Navíc musíte mít pod palcem veškerá skladiště a zakoupeny všechny skrýše. Také musíte splnit všechny úkoly jako nájemný zabiják a vyloupit všechny trezory. A jako třešničku na dortu musíte předvést všechny způsoby popravy. Všechny potřebné informace o vašich splněných úkolech této části hry najdete ve složce Tom’s Report. Tohle už je práce na docela dlouho…

 

The Godfather - 2. část
i Zdroj: Hrej.cz
The Godfather – HREJ! SPECIÁL

Unikátní speciál k herní adaptaci Kmotra! Sledujte videorecenzi, čtěte klasickou recenzi a tématické články, ve kterých se dozvíte úplně všechno! Třeba i to, jak si upéct pravou italskou pizzu...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama