The Day Before čelí další brutální kritice hráčů. Autoři měli vykrást trailer Call of Duty
i Zdroj: Fntastic
The Day Before Novinka The Day Before čelí další brutální kritice hráčů. Autoři měli vykrást trailer Call of Duty

The Day Before čelí další brutální kritice hráčů. Autoři měli vykrást trailer Call of Duty

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 2. 2023 14:02

Připravovaná survival akce The Day Before zatím budí především rozpaky a emoce. Po dlouhých diskuzích, jestli vůbec hra existuje a není jen velkým podvodem se nakonec ukázaly první gameplay ukázky, které ale rozhodně nenadchly. Teď se navíc objevují obvinění, že se autoři při vytváření marketingové kampaně nechali trochu moc okatě inspirovat jinými hrami.

Reklama

  • Autoři The Day Before se zřejmě až příliš inspirovali propagací jiných her
  • Sestříhaná část traileru je téměř dokonale podobná starší upoutávce na Call of Duty
  • Jiné materiály připomínají The Last of Us nebo Snowrunner

Youtubový kanál Force Gaming totiž na sociálních sítích zveřejnil srovnání, dle kterého je sestříhaný začátek traileru ke hře prakticky absolutně vykradenou variací na propagaci zombie režimu Call of Duty: Black Ops Cold War. O tom se ostatně můžete přesvědčit sami v přiloženém videu. Tvůrci The Day Before nepoužili jen velmi podobné kulisy a rozestavení scény, ale také prakticky stejné nasvícení, efekty a dokonce i úplně identickou střihovou skladbu a její pořadí.

Stejný účet pak upozorňuje na řadu dalších podobností s existujícími značkami. Samotné logo hry v mnohem připomíná The Last of Us, obrázek s auty v zasněžené krajině je prakticky dokonalou předělávkou propagačních materiálu k simulátoru Snowrunner a jeden z prvních snímků ze hry nápadně připomínal akci The Division.

Po zveřejnění zmíněného traileru hráči začali o kvalitách titulu hromadně pochybovat. Upozorňovali na sterilní prostředí, nezajímavou herní náplň i úplnou absenci originálních prvků. Podivné okolnosti provázejí i samotný vývoj. Datum vydání bylo nedávno odloženo o několik měsíců, údajně kvůli sporům o název. O těch měli autoři ale vědět dávno předtím, a reagují tak minimálně zvláštně.

Jak to celé dopadne uvidíme v listopadu. Tedy pokud nedojde k dalším odkladům, které by za současného stavu nejspíš nepřekvapily nikoho.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama