Tento týden bude s velkou pravděpodobností odhalena první hra vzniklá z partnerství Lego a 2K. Údajně jde o závodní hru na styl Mario Kart
i Zdroj: Forza Horizon 4 / Playground Games
Novinka Tento týden bude s velkou pravděpodobností odhalena první hra vzniklá z partnerství Lego a 2K. Údajně jde o závodní hru na styl Mario Kart

Tento týden bude s velkou pravděpodobností odhalena první hra vzniklá z partnerství Lego a 2K. Údajně jde o závodní hru na styl Mario Kart

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

21. 3. 2023 09:10

Společnosti Lego a 2K se na tento týden pravděpodobně chystaní k oznámené nové hry ze světa Lego. V loňském roce VGC exkluzivně již informovalo o tom, že 2K podepsalo nové partnerství s Lego, které se týká více her, a tato má být jednou z nich. Podle dosavadních informací řečeného magazínu a uznávaných insiderů, jako je Tom Henderson a Nick Baker, je titul závodní hrou stylu Mario Kart od studia Visual Concepts. Pokud je zpráva pravdivá, jedná se o novou hru stejných autorů, kteří stojí za tvorbou každoroční wrestlingové série WWE a basketbalovou sérií NBA.

Reklama
Reklama

  • Oficiální Twitter účet Lego po spekulacích naznačil, že přinese nové herní oznámení 23. března
  • Už dříve se hovořilo o tom, že společnost tvoří skupinu závodních her s 2K
  • Aktuální hra má podle nepotvrzené informace nést název Lego 2K Drive a má jít o kartové závody z otevřeného světa

Po sérii úniků, které se vážou k řečenému loňskému roku, bylo odhalení hry po úniku obrázků a oficiálním tweetu de facto již potvrzeno na 23. března pomocí videa. Nick Baker ve svém podcastu současně potvrdil to, co nám VGC již dříve naznačilo skrze své anonymní zdroje. V rámci nové z epizod Xbox Era uvedl, že hra ponese název Lego 2K Drive, a jak už dříve padlo stran VGC, má se jednat o závodní hru s otevřeným světem.

Předchozí detaily hovořily o tom, že titul napodobí a rozšíří hratelnost Mario Kart, kdy budeme sbírat nejrůznější power-upy (skákání, miny nebo naváděné střely), a současně vaše vozidlo bude údajně schopné přímo za jízdy projít přestavbou, aby se tak přizpůsobilo měnícímu se terénu. Co se týče vlastní herní náplně, ta je pak údajně dělena jak do nejkratších dvouminutových, tak i delších pětiminutových závodů, kdy s různými typy vozidel vjíždíte do oblastí, jako jsou silnice, terén a voda, a to v rámci sprintů i jízdy na kola.

V dohodě mezi 2K Games a Lego se také neoficiálně traduje to, že tento titul je jen jednou ze tří vyvíjených her, které smlouva plodí. Prvním plánovaným vydáním měla být už dříve zmíněná fotbalová hra od Sumo Digital, jež měla vyjít v rámci loňského Mistrovství světa ve fotbale, ale nakonec se tak nestalo. Následující hrou měla být právě závodní hra Visual Concepts, jež dle Hendersona prochází nyní uzavřenou betou. Třetí a poslední titul je pak nejvíce neznámý. Má se jednat o hru  neznámého studia, o níž nevíme nic snad kromě toho, že má jít taktéž o sportovní hru či hru ze závodního prostředí. 

Pokud jde o to, co 2K zamýšlí tímto důrazem na přísun sportovních her, magazín VGC rovněž dal najevo, že se vydavatel touto cestou snaží zasáhnout především mladší publikum. Jeden ze zdrojů jim měl dokonce naznačit, že by se jednotlivé zmíněné hry měly vrátit ke kořenům Lego her taktéž tím, že budou více sázet na crossovery. I nad rámec vlastních her by tak měly zahrnout nejrůznější licence a hostující postavy, jako např. Marvel, Harry Potter nebo DC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama