Tencent bude regulovat herní čas dětem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tencent bude regulovat herní čas dětem

Tencent bude regulovat herní čas dětem

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

7. 9. 2018 14:35 5
Reklama

Čínský gigant Tencent se ve své domovině brzy začne uchylovat k velmi zajímavému řešení, kterým chce omezit zdejším dětem čas, který denně stráví u jeho her. První vlaštovkou, kterou regulace zasáhnou, bude populární MOBA Honour of Kings, u nás známá jako Arena of Valor.

Počínaje 15. zářím tedy budou čínským dětem ve věku od 13 do 18 let muset stačit dvě hodiny hraní denně, dvanáctiletým a mladším dokonce jen jedna hodina. Pokud si teď klepete na čelo a ptáte se, jak asi Tencent pozná, jak je kdo starý, máme pro vás jednoduchou odpověď – skrze policejní záznamy.

Ano, stále se totiž bavíme o Číně, vydavatel tedy bude ve hře požadovat vaše pravé jméno a další údaje, pomocí kterých si ve státních databázích zjistí, kolik vám je let. Jednoduché, prosté a děsivé. K celému rozhodnutí pak došlo na základě prohlášení nikoho jiného než čínské vlády, která chce tímto způsobem bojovat se zrakovými problémy mladé generace občanů.

Co na situaci říkáte? Uvítali byste podobná nařízení i u nás, nebo vám přijdou přes čáru? Těšíme se na vaše názory z diskuze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama