Tak to je maso. Autoři Dead Island 2 názorně předvádí procedurálně generované porcování zombíků
i Zdroj: Dambuster / Deep Silver
Dead Island 2 Novinka Tak to je maso. Autoři Dead Island 2 názorně předvádí procedurálně generované porcování zombíků

Tak to je maso. Autoři Dead Island 2 názorně předvádí procedurálně generované porcování zombíků

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 1. 2023 12:24

V poledne si dáme jednu novinku k chystanému pokračování Dead Island. Pokud ale právě obědváte, pak byste si měli nové záběry pustit až po jídle, jinak hrozí, že vás rychle přejde chuť (nebo i něco horšího).

Reklama

  • Video předvádí gore systém FLESH
  • Zaručuje procedurálně generované poškození na tělech nepřátel
  • K dispozici je drsná ukázka

Studio Dambuster si dalo opravdu záležet s implementací procedurálního gore systému, který obdržel příhodnou zkratku FLESH (Fully Locational Evisceration System for Humanoids). Ten zaručuje, že bude na tělech nemrtvých spoluobčanů realisticky vyobrazeno poškození, které jim uštědříte.

Bude samozřejmě záležet, jakou zbraň zrovna používáte, těla nepřátel by měla reagovat na bodné či sečné rány, které projdou skrze připravené vrstvy (oblečení, kůže, tuk, svaly, šlachy), ale také na údery tupým předmětem. Ty zase mohou zlomit věrně zpracované kosti.

Dead Island 2 zklame celou řadu hráčů. Nenabídne totiž klasický strom dovedností
i Zdroj: Dambuster / Dead Island 2 press kit

Dead Island 2 zklame celou řadu hráčů. Nenabídne totiž klasický strom dovedností

Hororový survival z prosluněného letoviska jménem Dead Island 2 dorazí již za tři měsíce. O tom, zdali půjde o povedené…

30. 1. 2023 10:40

Aaron Ridge a Dan Evans-Lawes ve videu vysvětlují, že pro ně bylo ve výsledku jednodušší spolehnout se na procedurální model poškození, jelikož jej mohli velmi jednoduše aplikovat na různé typy nemrtvých, aniž by museli definovat body, kde bude docházet ke konkrétním šrámům, zlomeninám a tak dále, navíc v závislosti na typu zbraně. Naopak se soustředili na precizní zpracování modelů postav. Z toho mimo jiné zcela logicky vyplývá, že rozměrnější zombíci nadělají mnohem více nepořádku. 

Video z produkce magazínu Game Informer samozřejmě obsahuje explicitní záběry, které ilustrují povídání s autory. Dead Island 2 vyjde 28. dubna na PC a konzolích Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 a PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama