sychravy-dlc-mix-dobyvame-skyrim
The Elder Scrolls V: Skyrim Článek Sychravý DLC mix: dobýváme Skyrim

Sychravý DLC mix: dobýváme Skyrim

Maggot

Maggot

10. 11. 2012 23:28 3
Reklama

Proč hrát velké hry, když tu máme tak masivní a povedené přídavky typu Dawnguard pro Skyrim. Proč, když si můžete ještě více rozvětvit a ovlivnit příběh třetího Mass Effect, který je jednou z nejlepších her tohoto roku? My se ptáme, proč, když s těžkou únavou v očích zničíte deset tanků během pěti minut v DLC jménem Armored Kill pro třetí Battlefield? Všechny čtyři přídavky mají jedno společné - boří hranice. Jeden k tomu ale používá zoubky, druhý kvér.

The Elder Scrolls V: Skyrim - Dawnguard

Xbox Live: 1600 MS | PC: 399 Kč| PS Store: Bude upřesněno

Upíří sága pokračuje. V takovém scénáři, jaký nám předneslo prémiové RPG jménem The Elder Scrolls V: Skyrim a jeho první oficiální DLC, by se nejoblíbenější krvesajové současnosti ve Stmívání raději dali na dráhu veganů. Kampaň jménem Dawnguard z vás skutečně vysaje duši svou rozlohou a solidním množstvím nových nápadů, které bohužel drží pohromadě jen velice slabé mazivo. S postavou na minimálně desáté úrovni se vám dostane cti s možností vstoupit do klanu lovců upírů.

V provincii Skyrim totiž vypukla epidemie nakažených díky migrujícímu upírskému klanu Volkihar. Vy, ačkoliv vstoupíte do řad lovců, máte možnost navštívit i mnohem zajímavější a temnější řady upírských lordů a nakonec se jedním z nich stát. Díky příběhovému pozadí nabývá přítomnost upírů v regionu Skyrim mnohem většího významu, přičemž hra se po nainstalování přídavku rozleze do všech stran a plošně ovlivní i původní hru. Dokonce i v již jednou prolezlých a původních místech narazíte na nové zbraně, knihy, nové nepřátelé a další droboť.

Hra absolutně mění polaritu v moment, kdy se vtělíte do role upíra, jehož alter-ego připomíná vzezřením i schopnostmi upíra Marcuse z filmové série Underworld. V nefalšované upíří podobě můžete dokonce poletovat nad zemí, což je ovšem stejně efektivní jako je Skyrim vyladěný. Jako upír získáte tucet parádních dovedností, které jsou v praxi použitelné zhruba z poloviny. Když totiž poletujte v jeskyních a v těsných koridorech, většinou se zaseknete a tím pádem se musíte proměnit zpět na člověka, abyste mohli projít. Při zdolávání desítek větších i menších úkolů pak narazíte na legendární draky a získáte unikátní řev, kterým z nepřátel doslova vyrvete duše na svou stranu.

Bohužel, i souboje ala Hollywood, kde vám za zády z ledu na jezeře vylétávají draci, jsou doprovázeny klesáním snímkovací frekvence. Z pohledu technického je Dawnguard opět polovičatě odvedenou prací. Ohromnou porci parádních nápadů a nového obsahu sotva drží pohromadě příběhová linka, která ale jen posiluje celkový dojem již několikrát viděného prostředí. Zatímco přídavek decimuje většinu konkurence, z hlediska měřítek velkých přídavků koketujících až s datadisky, není Dawnguard absolutním vítězem. Pro hráče, kteří si původní hru oblíbili, je ale dvojice osudových příběhů smrtící povinností.

Hodnocení: 8 / 10

The Elder Scrolls V: Skyrim - Hearthfire

Xbox Live: 400 MS | PC: Bude upřesněno | PS Store: Bude upřesněno

Domov je tam, kde se cítíte dobře. V případě Skyrimu to byl… v podstatě celý Skyrim, pokud jste dostatečně nabouchaní! Pakliže jste si vykrádáním kobek přišli na tisíce zlaťáků a nevíte co s nimi, miniaturní přídavek Hearthfire z vás udělá mecenáše a podnikatele toho nejtvrdšího ražení. Zkrátka a jistě, dostane se vám možnosti koupit si pozemek, položit základy vlastní vily, najmout údržbáře a třeba i adoptovat děcko. To je, dámy a pánové, Hearthfire jako celek. Žádný příběh, žádné questy, jen koncentrovaná příležitost jak rozfofrovat svoje těžce vydřené prachy.

Bohužel, budování domu nepředstavuje nikterak zábavný proces, kdy na stavbě v podstatě jen klikáte v plánku a za vámi se instantně finišuje vilka. Budování dalších křídel domu je taktéž omezeno výběrem příslušných pokojů, kdy zimní zahrada patří na jedno místo a kuchyně na druhé. Více svobody máte při výběru dekorací a nábytku, což nijak nekompenzuje fakt, že Hearthfire je absolutně zbytečný pro všechny z nás, kteří hrají Skyrim kvůli drcení lebek a objevování legend, spíše než účtů za vodu. Pravdou zůstává, že po kompletní konstrukci máte vše na jednom místě. Relativně nízká cena je zásadním argumentem pro pořízení balíčku, který vaše harmonické pocity nijak výrazně neobohatí.

Hodnocení: 5 / 10

Mass Effect 3: Leviathan

Xbox Live: 800 MS | PC: 800 BP | PS Store: 270 Kč

Někdy zkrátka potřebujete vzpruhu. Ačkoliv Mass Effect 3 není tou hrou, která by trpěla na slabou příběhovou linku, každé rozšíření zasahující do života kapitána Sheparda je zkrátka vítáno s otevřenou náručí. Jdete-li po příběhu, rozhodně se poohlédněte i po přídavku Leviathan, jenž slušnou čtyřhodinkou znatelně rozšíří již tak nabobtnalou původní stať. Vyprávění totiž pojednává o mocné zbrani zvané Leviathan, jež má ambice ke konečné porážce rasy Reaperů. Předpokládám, že není potřeba podotýkat, kdo se o překvápko večera postará. Přídavek má o to větší účinek, hrajete-li hru poprvé.

Bohužel, podstatná část hry je vyplněná akcí, kterou jste viděli minimálně tisíckrát na tisíc způsobů, v tisíci odlišných situacích. Co z toho, že na vás čeká porce nového vybavení a dokonce i nové lokace působí velice příjemně a harmonicky na tu pravou badatelskou sci-fi duši. A je to právě akce, která jde proti proudu a působí tak jako nutná výplň, spíše než jako zábavné odreagování od biflování příběhu. Leviathan přesto vcelku důrazným způsobem ovlivňuje pohled na univerzum značky Mass Effect a ještě více přispívá k zakončení takovému, jakého ve výsledku dosáhnete.

Hodnocení: 7 / 10

Battlefield 3: Armored Kill

Xbox Live: 1200 MS | PC: 14,99 € | PS Store: 405 Kč

Vzhledem k tomu, že vás po náročném dni nejspíše bolí kopyta, a tím pádem nechcete běhat po vlastních ani ve hrách, měli byste okoštovat DLC jménem Armored Kill, které dělá z akční Battlefield 3 ještě explozivnější záležitost. Nový multipayerový balíček obohacuje původní koncept o 4 extrémně rozlehlé mapy, z nichž taková Bandar Desert je prozatím tou nejrozlehlejší v historii značky. Aby také ne, Armored Kill je totiž jako rachot lebek, drcení železa a tun oceli. Pokud milujete souboje ve vozidlech všeho druhu, ale nenašli jste své místo působení, koukáte na vhodného kandidáta.

K mapám totiž přibyly například i čtyřkolky, které zachraňují pěšáky, jenž jsou v případě Armored Kill postaveni do role minority. Věřte nám, ani po jedné ze čtyř map nechcete jít pěšky. Mohli byste si vykloubit kotník… nebo, ehm, někdo by VÁM mohl vykloubit kotník.  Ta pravá divočina se odehrává pod záštitou nového módu Tank Superiority, kde oba týmy bojují o jeden jediný záchytný bod za podpory enormního počtu dostupných tanků. Balík obecně nabízí další vybavení a několik nových vozítek, tudíž za svou cenu získáte skutečně solidní porci obsahu. Nemusíme ale dodávat, že konzoloví hráči jsou díky snížené maximální hranici hrajících okradeni o významnou porci zážitků.

Hodnocení: 8 / 10

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama