svet-konci-uvolnete-se
Beneath a Steel Sky Článek Svět končí, uvolněte se!

Svět končí, uvolněte se!

Maggot

Maggot

20. 12. 2012 23:00 3
Reklama

Je to tady! Dneska končíme, Země zavírá krám a my zajisté zařveme bolestivou a trýznivou smrtí. To máte takhle, když se tesař naleje při práci a zapomene dokončit pár políček v kalendáři. Pak se toho chopí novináři, sekty a skandál je na světě. Ano, dnes je ten den, kdy má skončit svět takový jaký jej známe, a tak jsme si řekli, že bychom jej mohli společně oslavit nějakou legendou nebo hříčkou, která toto obšírně zpracované téma přímo oslavuje. A tak oficiálně zahajujeme státem neuznaný svátek - Den Svatého Anihilátora. Dívkám darujte lidskou lebku, chlapci si naopak zaslouží brokovnici sestrojenou ze zbytků nábytku.

Fallout (série)

Svět končí, uvolněte se!
i Zdroj: Hrej.cz

Den, kdy Nostradamus nastoupil do Interplay

Korunovaný král her s tématem konce světa je stále jenom jeden. Tadá, jméno Fallout zní lépe než Brad Pitt, co více, je s ním větší zábava, než s Angelinou Jolie ve sprše. Fallout se zkrátka neomrzí, a nejde o to, jestli krokujete v první hře z roku 1997 nebo drtíte brutální gangy v zatím posledním New Vegas. Rozdílné koncepce spojuje atmosféra tak silná, že by vás přemohla v páce i s celou vaší rodinou. Může být zajímavé jinak zničené prostředí plné originálních míst, která neopustíte, dokud je nepřevrátíte naruby? Ano může a my děkujeme všem, kteří se na této značce podíleli. S vámi chceme dojít na konec světa!

„Nedávno mě praštili do šišky tak moc, až jsem si uvědomila, že JSEM ŽENA!“ – neznámý mutant, Fallout 3

Darksiders 2

Svět končí, uvolněte se!
i Zdroj: Hrej.cz

Den, kdy Nostradamus nechal pracovat své kolegy

Druhý díl hack‘n’slash akce Darksiders je lepší než ten první. Oba vás ale protáhnou zdevastovaným světem trošku jiným, než na který jste zvyklí v jiných post-apo záležitostech. Tady úřadovala Smrt, a to ve velkém! Jezdci apokalypsy se na naší planetě skutečně vyřádili, co více, jako inspiraci si berou ty nejlepší rubanice současnosti a do pranice přidávají celou řadu brutálních schopností, bizarních příšer a vysloveně špatné konce. Ve světě Darksiders neexistuje dobrá cesta, jen špatná a horší… jak vás ale zvrácené bastardy známe, s nějakým dobrem tu autoři příliš nepochodí, nu což?

„Mrtvého už nemůžeš zabít. Rozhodně se o to ale můžete pokusit!“ – Kancléř

FUEL

Svět končí, uvolněte se!
i Zdroj: Hrej.cz

Den, kdy Nostradamus naladil Eurosport

Ale ale, kdo se nám to sem zatoulal? Závodní hra v našem zkázonosném letáku směřujícím do pekla? Ano, FUEL se pyšní titulem závodní hry s absolutně největší herní plochou, rozkládající se na 14 420 kilometrech čtverečních zničeného světa, po nichž se za doprovodu extrémních bouřek a nehostinného počasí proháníte ve všem, co by mohlo být testováno na našich ulicích s cedulkou „L Musíme to opravit“ u krajnice. Pravdou zůstává, že ačkoliv se hráči z celého světa shodli, že tenhle herní svět je až zbytečně veliký, je to přesně ta známka post-apo punku, kterou by chtěl každý u své hry mít.

„Nebýt zbytečných chyb, jednalo by se dost možná jednu z nejlepších závodních her, které tento rok vyšly... – Jaromír Möwald, Hrej.cz

S.T.A.L.K.E.R. (série)

Svět končí, uvolněte se!
i Zdroj: Hrej.cz

Nostradamův maturitní večírek

Ukrajinské studio GSC Game World už takřka neexistuje, proto by nebylo na škodu vzdát tvůrcům atmosférického S.T.A.L.K.E.R.u hold dohráním všech her radiací nasáklé série, zvláště v takto ikonický den. A kde jinde najdete pohromadě více lidského neštěstí, vyjma obchodních domů, nádraží a levných bufetů? V Pripjaťi! V takzvané Zóně zasažené radiací, kde se slézají badatelé, vrazi, bastardi a hnoje všeho druhu, aby našli to, co chtějí. Ale stejně jako ženy, neví co to je. V sérii vyšly tři tituly, které se možná nikdy nezbaví nálepky pochybné východní tvorby, praxe ovšem prokázala, že S.T.A.L.K.E.R. je apokalyptický materiál toho nejčistšího zrna.

„Mám pro tebe artefakt, ty držko.“ – vojáci při házení granátu

Rage

Svět končí, uvolněte se!
i Zdroj: Hrej.cz

Den, kdy Nostradamus dostal sadu nářadí

„Nekousejte nás, nééé, Carmacku pomoooooc!“ vykřikovali jsme ve spánku po dohrání Rage, jež se měla stát vlajkovou lodí studia id Software. Bohužel nestala, což neznamená, že byste ji měli vynechat. Působí, jako kdyby John nechal přes noc Fallout ve stejné složce se svým oblíbeným filmem Šílený Max. Rage sice chybí silnější momenty, jen těžko ovšem najdete moderní postapokalyptickou akci s tak věrně zničeným a beznadějně rozpadlým světem. V této pustině se pozitivnější morálka trestá smrtí, podivným mumláním a vyráběním zbraní z bordelu, do kterého si dnes navzájem servírujeme jídlo.

„Chybí mi mámin boršč!“ – bandita klanu Gearhead

Resistance (série)

Svět končí, uvolněte se!
i Zdroj: Hrej.cz

Den, kdy se Nostradamus setkal se Stephenem Hawkingem

I PlayStation má svou vlastní vizi konce světa. Žádný mor, žádný výbuch, žádná katastrofa, ale invaze vesmírné civilizace Chimér, která se rozhodla, že si pošmákne na Zemi. Ta byla v nejlepším, tedy v průběhu Druhé světové války, zaskočena, a tak dobové zbraně vystřídají hyper-futuristické kvéry, u nichž nerozeznáte hlaveň od sporáku. Insomniac Studios se na svém dítku vyřádili jako pornoherečka na poníkovi - očekávejte obří bossy, bizarní nepřátele, mnohdy pochybnou kvalitu grafického zpracování, ale také nádech na kolenou sražené planety, která má takřka nulovou šanci na přežití. Už chybí jenom punč a koledy.

„Tohle je jenom začátek.“ – poslední slova Nathana Halea, Resistance 2

Wasteland

Svět končí, uvolněte se!
i Zdroj: Hrej.cz

Den, kdy Nostradamus neprošel přijímačkami rangerů

Je čas se zasnít a vrátit se zpět do roku 1988. Kdyby měl jakýkoliv retro znalec chuť vám vyprávět o tom, jaké to tehdy bylo – a z vyprávění vynechal ty pasáže o chlastu, drogách a děvkách – nepochybně by se zastavil u prvního Wastelandu, který významným způsobem téma zničeného světa oslavoval a nakonec jej také proslavil. Brian Fargo se u hry vyřádil natolik, že nedávno oznámil druhý díl, který vyjde v říjnu 2013. Kam se, jak víte, stejně nedopracujeme. To je ale hňup, co? Chcete-li opravdovou klasiku, máte ji před očima. Wasteland je mnohými považována za pravého předchůdce Falloutu.

„…exploduje jako napěchovaná klobása…“ – výňatek z dokumentu ratingové organizace

Beneath a Steel Sky

Svět končí, uvolněte se!
i Zdroj: Hrej.cz

Den, kdy Nostradama kouslo něco jedovatého

Máte rádi jazykolamy? Tak čtěte. Beneath a Steel Sky je totiž cyberpunková sci-fi post-apokalyptická point’n’clickadventura z roku 1994. Dělalo vám to dobře? Fajn, opusťte místnost a počkejte za dveřmi. Děj je zasazen do prostředí Austrálie, která je sama o sobě dostatečně děsivá, co hůře, planeta byla zasažena radioaktivním spadem a znečištěním. Mladý Robert Foster vám předvede, jak se přežívá v divočině. I Dundee by si svou mačetu narval do nosní dírky a pak se šel vybrečet zpět do bažiny, ze které přišel a dost možná i vzešel. Máme pro vás jednu dobrou zprávu – hru si můžete zdarma stáhnout na Gog.com.

„Nazí lidé z náhradních součástek? Co dneska neudělají pro krásu.“ – Robert

Metro 2033

Svět končí, uvolněte se!
i Zdroj: Hrej.cz

Den, kdy Nostradamovi propadla jízdenka

Rusko je země paradoxů. Ti nejbohatší létají do práce letadlem, kupují si auta za miliony a snídají kaviár. Ti nejchudší žijí v moskevských tunelech metra a brání se nájezdům mutantů. Na povrchu to není o nic lepší, radiace vám zkrátka nedovolí se na slunci zdržet bez toho, abyste si neodnesli trvalé následky. Taková je atmosférická akce Metro 2033, která se brzy dočká pokračování. Tedy, s těmi bohatými to ve hře tak žhavé není, spíše se bojíme toho, že nám Putin brzy potvrdí onu část s metrem i doopravdy. A přitom mají všichni lék před očima. Piksla vodky zažene i zemětřesení.

„Já znám tenhle tunel a on zná mě.“ – Khan a jeho věštba z temnoty

I Am Alive

Svět končí, uvolněte se!
i Zdroj: Hrej.cz

Den, kdy se Nostradamus nechtěl dělit

Neměla nikdy vyjít, ale přesto se jí to podařilo. A bez legrace, I Am Alive je jedna z nejhrubějších her svého druhu. Fallout vám dá pocit, že opravdu žijete ve světě, který nemá naději. V I Am Alive ovšem přijdete o zbytek iluzí o lidech, kteří vám zatopí takovým způsobem, že si půjdete kopnout do plyšového médi. Víte, jak se chová psychopat pod tlakem? Vynásobte zážitky se svou přítelkyní v periodě deseti a dostane se vám přibližné představy reality, s níž přijedete v rámci hry do styku. Po zemětřesení postihnuvší takřka celé USA se největším problémem stávají lidé, u nichž se probouzí zvířecí pud, díky němuž vraždí a hromadí zásoby. Což se nakonec přeci jen hodí ke Štědrému dnu.

„Jen hezky v klidu!“ – bastard s pistolí u spánku

Waterworld

Den, kdy Nostradamus vrhl

Fajn, všechny předešlé hry následky katastrofy vyobrazují, Waterworld tou katastrofou ovšem přímo je. Rovnice je následující. V roce 1995 jde do kin snímek Vodní svět s Kevinem Costnerem v hlavní roli. -> Snímek se líbí -> Tvůrci chtějí prachy -> Na motivy filmu vzniká hra -> Hra je nenáviděna -> Hra je označována jako „stupidní debilotina, parazitující na legendě.“  -> Vychází i na konzoli Virtual Boy -> Stává se jednou z 22 her vyšlých na Virtul Boy -> Stává se nejhorší hrou na Virtual Boy -> Stává se nejhorší hrou vůbec -> Hráči si znechuceně odflusávají -> Historikové rychle mažou políčko v kronikách -> Konec světa se blíží -> THE END

Svět končí, uvolněte se!
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama