Své působení v Rusku dále významně omezují Electronic Arts, Microsoft a CD Projekt
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Své působení v Rusku dále významně omezují Electronic Arts, Microsoft a CD Projekt

Své působení v Rusku dále významně omezují Electronic Arts, Microsoft a CD Projekt

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

5. 3. 2022 08:45

Vedle množící se finanční pomoci Ukrajině, o níž se nově postaralo například i The Pokémon Company (200 tisíc dolarů), vyjadřují svůj jednotný postoj i další videoherní společnosti. Jedni z nejznámějších jmen na trhu omezují dostupnost svého sortimentu v Rusku, případně i Bělorusku.

Reklama

  • Electronic Arts a CD Projekt pozastavují nabízení svých produktů a služeb v Rusku i Bělorusku
  • Totéž činí na území Ruska i Microsoft

Po vyjádření dotýkající se odebrání ruských národních týmů a klubů z aktuálních dílů sérií FIFA a NHL oznamuje EA i pozastavení svých prodejů na území Ruska i Běloruska. Změna se týká regionální dostupnosti her, balíčků virtuálních měn i rozšiřujícího obsahu napříč aplikacemi EA a Origin. 

Vydavatel rovněž uvádí, že spolu s tímto krokem zvažuje i možné uplatnění svého dřívějšího postupu ze sportovních značek i u dalších her. Jedná také se zástupci ostatních platforem ohledně možného stažení vlastních titulů i z jejich digitální nabídky.

Po naléhání ukrajinského premiéra, které před nedávnem mířil i PlayStationu, se k omezení obchodní činnosti v Rusku vyslovil i Microsoft. Rozhodnutí zahrnuje celkovou nedostupnost nabízeného sortimentu, tedy produktů i služeb.

V oficiálním vyjádření je taktéž uváděno, že Microsoft s ohledem na sankce úzce spolupracuje i s představiteli Evropské unie, Velké Británie nebo Spojených států. Mimo to neustává ani v dříve započaté pomoci v rámci finančního a IT sektoru či poskytování zdrojů pro organizaci Červeného kříže.

K podobnému vyvíjení nátlaku jako výše zmíněné společnosti se pouze pár dní nazpět rozhodl i CD Projekt. Polská společnost, jež vedle vývoje Cyberpunku či Zaklínače zřizuje i známou digitální platformu GOG, sděluje, že omezuje prodej sortimentu v oblasti Ruska i Běloruska. Firma si je podle svých slov vědoma, že hráči ani ostatní občané nemají ve valné většině s konfliktem žádné dočinění, i tak je ale podle ní třeba jednotná politika a podporování debaty. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama