Svatební balíček pro The Sims 4 kvůli sňatku stejnopohlavního páru nevyjde v Rusku
i Zdroj: Hrej.cz
The Sims 4 Novinka Svatební balíček pro The Sims 4 kvůli sňatku stejnopohlavního páru nevyjde v Rusku

Svatební balíček pro The Sims 4 kvůli sňatku stejnopohlavního páru nevyjde v Rusku

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 2. 2022 15:03

Společnost Maxis na svém oficiálním blogu vysvětlila, proč připravovaný obsahový a příběhový balíček Svatební příběhy (My Wedding Stories) pro The Sims 4 nevyjde na ruském trhu. Studio by totiž muselo sáhnout do herních možností a marketingu kvůli sňatku stejnopohlavního páru a kolizi s ruským zákonem zakazujícím LGBTQ motivy v obsahu dostupném dětem.

Reklama

  • Balíček obsahu Svatební příběhy pro The Sims 4 nevyjde v Rusku
  • Marketing by odporoval tamním zákonům a autoři hru nehodlají měnit
  • Jakékoliv úpravy by odporovaly hodnotám Maxis a studio vyjadřuje podporu LGBTQ komunitě

Od roku 2013 v Rusku platí federální zákon přímo zakazující publikovat obsah dostupný dětem, který vyobrazuje homesexuální a další motivy jako normální součást společnosti. Právě kvůli němu dostala původní hra na ruském trhu rating 18+, tedy jen pro dospělé. Ve většině ostatních zemí se přitom věkové omezení pohybuje výrazně níže, obvykle kolem 12+ (kvůli obecnému vyobrazení sexuality a komiksovému násilí).

S balíčkem Svatební příběhy by se toho ve hře jako takové moc nezměnilo. Jeho součástí je sice propracovanější systém sňatků, možnost volit svědky nebo velký balíček dekorací a svatebního oblečení, stejnopohlavní manželství bylo ale možné i v původní hře, která se na ruském trhu normálně prodává. Problém je v tom, že je marketing balíčku postaven na romantickém příběhu ženských simíků Dom a Cam. To by EA a Maxis značně zkomplikovalo propagaci v Rusku. Studia už od roku 2013 rezolutně odmítají hru jakkoliv upravovat, aby ruským regulím vyhovovala.

„Ať už tvoříme cokoliv, vždy si hlavně představujeme příběhy, které budou hráči moci pomocí našich balíčků vyprávět. Ve „Svatebních příbězích“ jsme nadšeně představili Dom a Cam. Jejich milostný příběh odráží zkušenosti celé řady členů naší komunity i týmu. Když jsme pracovali na vývoji a vyprávění příběhů, uvědomili jsme si, že náš způsob vyprávění příběhu Cam a Dom nebudeme moci sdílet úplně s celým světem,“ vysvětlují autoři v příspěvku.

The Sims 4 se zřejmě chystá ke svatebnímu oltáři. Nový Game Pack by měl dorazit už po Valentýnu
i Zdroj: Hrej.cz

The Sims 4 se zřejmě chystá ke svatebnímu oltáři. Nový Game Pack by měl dorazit už po Valentýnu

Obsah nadcházejících týdnů ozvláštní podle úniku další z Game Packů studia Maxis. Čtvrté The Sims má po sérii drobných…

5. 2. 2022 08:15

„Možnost vyprávět příběhy –⁠ jakékoliv příběhy –⁠ je jádrem toho, co v The Sims děláme. Kdybychom příběh Cam a Dom nějak upozadili, zpronevěřili bychom se hodnotám, kterými se řídíme. Jsme odhodláni prosazovat svobodu, abyste mohli být takoví, jací jste, milovat toho, koho milujete, a vyprávět příběhy, které chcete vyprávět. Co to pro vás, naše hráče, znamená? Pevně si za tímto závazkem stojíme tím, že představujeme příběhy, jako je ten o Dom a Cam, a oslavujeme je. Proto jsme se rozhodli vzdát se možnosti vydat „Svatební příběhy“ tam, kde by si místní zákony vynutily změnu našich příběhů,“ dodávají.

Ruská komunita The Sims má tedy smůlu a nový balíček si oficiálně nekoupí. V ostatních zemích vychází na všechny podporované platformy 17. února.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama