Subway Surfers mají 2,5 miliardy stažení
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Subway Surfers mají 2,5 miliardy stažení

Subway Surfers mají 2,5 miliardy stažení

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

28. 5. 2019 10:38 1
Reklama

Herní průmysl se každým rokem rozrůstá. V zásadě jej ale lze rozdělit na dva úplně odlišné světy. Zatímco v AAA sféře finančně dominuje GTA V s desítkami milionů prodaných kopií, na mobilním trhu se vzhledem k převážně bezplatné distribuci pohybujeme v mnohem vyšších číslech. Byznysový server Gameindustry.biz upozornil na masivní úspěch jedné z nejpopulárnějších mobilních her vůbec, nekonečná plošinovka Subway Surfers přesáhla metu dvou a půl miliard stažení.

Minulý týden úspěšný titul oslavil sedmé narozeniny, svým autorům ale stále přináší radost. Subway Surfers vyvinula dánská studia Kiloo a SYBO v roce 2012. Jednoduchá hratelnost spočívá ve vyhýbání se protijedoucím vlakům a sbírání penízků, osvědčený koncept “endless runner” her však i v době podstatně komplexnějšího mobilní zábavy stále láká nové hráče.

Dle webu MakeUsOf a dat AndroidRank's patří Subway Surfers k deseti historicky nejstahovanějším aplikacím na platformě Android, konkrétně zabírá šesté místo s více než miliardou stažení. Jen těsně nestačí na pátý Skype, žebříčku jasně vévodí Facebook s více než čtyřmi miliardami stažení. Subway Surfers nicméně vede mezi hrami, do první desítky se dále vešla pouze Candy Crush Saga s 800 miliony.

V případě konkurenčního Apple Store podobně souhrnná data neexistují, dle oficiálního žebříčku aplikací za rok 2018 ale Subway Surfers tak populární nejsou. Stojí až v druhé desítce.

I tak se dle dostupných statistik stala letitá oddechovka druhou nejúspěšnější mobilní hrou loňského roku a lze předpokládat, že čísla v příštích letech stále porostou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama