Studio vypomáhající u Star Wars Jedi: Fallen Order a Dragon Age: Dreadwolf roste o novou pobočku
i Zdroj: BioWare
Novinka Studio vypomáhající u Star Wars Jedi: Fallen Order a Dragon Age: Dreadwolf roste o novou pobočku

Studio vypomáhající u Star Wars Jedi: Fallen Order a Dragon Age: Dreadwolf roste o novou pobočku

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 12. 2022 10:15

Primárně podpůrné studio Keywords otevírá novou pobočku v rumunském Bukurešti. Společnost, která běžně poskytuje oporu v rámci celého herního vývoje (tedy testování, uvedení hry na trh i post-launch podpora), spolupracovala s řadou globálních partnerů, včetně Activision-Blizzard, Riot Games nebo třeba EA. Samozvaný poskytovatel předních služeb na poli technického i kreativního vývoje tak např. působil jako podpůrné studio u Star Wars Jedi: Fallen Order, multiplayerového Valorantu nebo u teprve vznikajícího Dragon Age: Dreadwolf.

Reklama

  • Podpůrné studio Keywords, které pomáhalo např. u Star Wars Jedi: Fallen Order, rozšiřuje své působení v Rumunsku
  • V novém tiskovém oznámení odhalilo, že své tamní síly posílí otevřením nové pobočky v Bukurešti

Nově vzniklá pobočka se připojuje ke stávajícím kancelářím v Dublinu, Katovicích, Paříži a Miláně; a rozšiřuje tak globální sílu firmy o 12 tisících zaměstnancích po akvizici Forgotten Empires, Mighty Games nebo Smoking Gun. Pro informaci lze navíc také dodat, že Keywords má již nyní několik desítek dalších zařízení. Od svého vzniku v roce 1998 má při ruce nyní již více než 70 zařízení ve 26 zemích světa.

V případě aktuálního růstu do Rumunska jde taktéž pouze o nadstavbu staršího kroku. Rozšíření totiž přichází zhruba rok poté, co firma posílila svou síť tamních kontaktů akvizicí rumunského AMC Ro Studio, které tvoří specialisté na herní 3D grafiku. Nové studio, které bude sídlit po jejich boku, bude nicméně hodnotným přírůstkem, které jejich působení doplní. Má stavět na talentované skupině již působících zaměstnanců a plánem najmout přes 30 dalších na podporu dalšího vývoje.

„Hledáme zaměstnance nejen v Bukurešti, ale i v celém Rumunsku. Nabízíme mnoho různých pozic nevyžadujících osobní přítomnost na pracovišti, čímž se angažujeme v rozvoji takových regionů, které až dosud ležely mimo hledáček nadnárodních společností,“ vysvětluje pro veřejnost vedoucí studia Vlad Alexandru. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama