Studio Spiders oznámilo GreedFall 2. Příběh se bude odehrávat tři roky před událostmi jedničky
i Zdroj: Nacon
GreedFall 2: The Dying World Novinka Studio Spiders oznámilo GreedFall 2. Příběh se bude odehrávat tři roky před událostmi jedničky

Studio Spiders oznámilo GreedFall 2. Příběh se bude odehrávat tři roky před událostmi jedničky

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 5. 2022 08:30

Vývojáři ze studia Spiders si krom příběhové ukázky z RPG Steelrising připravili ještě jedno velké překvapení. Radost budou mít především hráči, které potěšila jejich předchozí hra, chystá se totiž další GreedFall.

Reklama

  • Došlo na oznámení GreedFall 2: The Dying World
  • Hráči se chopí role domorodce
  • Příběh se odehrává na starém kontinentu
  • Vydání je naplánováno na rok 2024

Jde o zcela logický krok. Vydavatelství Nacon v tiskové zprávě připomíná, že první díl překonal hranici dvou milionů prodaných kopií, což je na titul tohoto měřítka velký úspěch. Bylo tedy jen otázkou času, než si tvůrci najdou čas a budou v příběhu pokračovat.

Ve skutečnosti je to ale trochu jinak. Scénáristé se totiž rozhodli, že prozkoumají události, které předcházely výpravě na ostrov Teer Fradee. Dvojka se totiž bude odehrávat o celé tři roky dříve, navíc v jiných kulisách. Zůstanete totiž na starém kontinentu Gacane, kde se v kůži domorodce budete snažit zachránit ostrov před kolonizátory. Dojde na diplomacii, zákeřné lsti i souboje, je pouze na vás, čemu dáte přednost. S příběhem zamíchají zdejší frakce, politické pletichaření, ale také dobře známý mor Malichor.

“Mnoho fanoušků z celého světa prosilo o pokračování. Je nám potěšením, že budeme vydávat tuto hru, kterou si tito fanoušci zaručeně zamilují. Zároveň doufáme, že osloví nové hráče a všechny fanoušky RPG her, skvělých příběhů, akce a fantasy,” řekl výkonný ředitel Naconu. Pár slov utrousila i zakladatelka a ředitelka studia Spiders - Jehanne Rousseau. “Když jsme pracovali na Steelrising, naše láska ke světu GreeFallu nikdy neuvadla, takže jsme nadšení, že se k němu můžeme vrátit,” řekla s tím, že se hráči mohou těšit na větší a rozmanitější prostředí, nové parťáky, frakce a nezapomenutelná dobrodružství.

Na dvojku si však ještě počkáme. Tisková zpráva zmiňuje, že je vydání naplánováno na rok 2024. Hra zamíří na PC a na konzole, konkrétní platformy ale zmíněny nebyly.

GreedFall se pro novou generaci zkrášlí v doprovodu příběhové expanze
i Zdroj: Hrej.cz

GreedFall se pro novou generaci zkrášlí v doprovodu příběhové expanze

GreedFall se po dvou letech od vstupu na břeh ostrova Teer Fradee rozrůstá o první příběhové rozšíření a update pro novou…

24. 6. 2021 21:55
2
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama