Studio Larian se pořádně rozrostlo, na Baldur's Gate 3 pracuje zhruba 400 lidí
i Zdroj: Larian Studios
Baldur's Gate 3 Novinka Studio Larian se pořádně rozrostlo, na Baldur's Gate 3 pracuje zhruba 400 lidí

Studio Larian se pořádně rozrostlo, na Baldur's Gate 3 pracuje zhruba 400 lidí

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

28. 3. 2022 10:30

Larian momentálně usilovně pracuje na dokončení RPG Baldur's Gate 3, které už se nějaký čas pohybuje v režimu předběžného přístupu. Poslední zprávy naznačují, že projekt zaměstnává několik stovek lidí.

Reklama

  • Výkonný ředitel studia Larian prozradil, kolik lidí pracuje na Baldur's Gate 3 
  • Očekávané RPG nyní zaměstnává zhruba 400 vývojářů
  • Jde o součet zaměstnanců z celkem sedmi poboček

Výkonný ředitel studia Swen Vincke v rozhovoru pro PC Gamer prozradil, že se do vývoje zapojilo zhruba 400 lidí. Ani on sám evidentně nepředpokládal, že se k takovému číslu přiblíží. “Nikdy jsem nečekal, že se na Baldur's Gate 3 bude podílet 400 lidí,” prohlásil a dodal, že s touto situací nepočítali ani jeho kolegové.

Zakladatel studia následně přiblížil, proč týmy takto nabobtnaly. Během vývoje se ukázalo, že se původní odhady absolutně neslučují s konceptem a hlavně měřítkem hry. Studio se tak dostalo do bodu, kdy mělo na výběr ze dvou možností. “Mohli jsme zmenšit měřítko, nebo zvětšit náš tým,” vysvětlil. Vybrali si druhou možnost.

Baldur's Gate 3 přináší obří update a hratelného barbara. Larian však nečeká, že by hra opustila early access ještě letos
i Zdroj: Hrej.cz

Baldur's Gate 3 přináší obří update a hratelného barbara. Larian však nečeká, že by hra opustila early access ještě letos

Další z větších updatů, o němž se hovořilo v souvislosti s Baldur's Gate 3, konečně přichází. Více než 30 GB, které na vás…

16. 2. 2022 09:50

Oněch 400 lidí samozřejmě nepracuje na jednom místě, jde o součet lidí z celkem sedmi poboček rozmístěných po celém světě. Oproti roku 2014, kdy Larian dokončil Divinity: Original Sin, je studio téměř desetkrát větší. Nárůst počtu zaměstnanců však byl znatelný už během přípravy druhého dílu, na němž se podílelo zhruba 150 vývojářů.

Baldur's Gate 3 ale přes to všechno do konce letošního roku nestihne opustit early access, což autoři avizovali během vydání posledního updatu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama