Stručné shrnutí –⁠ Co ukázal Xbox s Bethesdou na akci Developer_Direct?
i Zdroj: Turn 10 / Xbox
Článek Stručné shrnutí –⁠ Co ukázal Xbox s Bethesdou na akci Developer_Direct?

Stručné shrnutí –⁠ Co ukázal Xbox s Bethesdou na akci Developer_Direct?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 1. 2023 22:30

Před pár okamžiky proběhla první letošní show v režii Microsoftu. Developer_Direct podrobněji ukázal chystané novinky od Xbox Game Studios a Bethesdy, včetně jednoho příjemného překvapení. Jednotlivým oznámením jsme se věnovali v dedikovaných novinkách, tady najdete stručnější výcuc s nejdůležitějšími informacemi.

Reklama

MINECRAFT LEGENDS V DUBNU PŘINESOU DOBÝVÁNÍ PEVNOSTÍ

První momenty patřily chystané strategické akci Minecraft Legends. Ta vyjde 18. dubna a kromě soubojů s umělou inteligencí ovládanými nepřáteli přinese i multiplayer, jak ten kooperativní, tak kompetitivní. Trailer ukázal, že budou hráči spolupracovat při budování pevností, které si pak budou snažit navzájem zničit. Pro tyto potřeby musí naverbovat armádu pomocníků, takticky vystavět hradby nebo obranné zbraně a využívat okolního prostředí.

Minecraft Legends ukazují multiplayer. Vyjdou 18. dubna
i Zdroj: Mojang

Minecraft Legends ukazují multiplayer. Vyjdou 18. dubna

Studio Mojang během dnešního Developer_Direct ukázalo další záběry a podrobnosti o chystané strategické akci Minecraft…

25. 1. 2023 21:10

Video naznačuje, že bude hra velmi variabilní, kromě akčních soubojů nabídne i pestré světy plné možností k prozkoumávání a sbírání materiálů. Stačí vydržet do dubna.


NA PLNÝ PLYN VE FORZE

Další část věnovaná další Forze Motorsport byla výrazně techničtější. Autoři ze studia Turn 10 se vyžívají v detailech. Ukázali tedy jak se budou auta vypadat, že jich bude v nabídce přes 500, že každá součástka motoru ovlivní jeho zvuk, ale i opravdové drobnosti jako simulované odlesky slunečních paprsků v závislosti na provedení laku nebo realistické hromadění zrnek špíny na karoserii.

Forza Motorsport se chlubí fantastickou grafikou a propracovaným zvukem. Bohužel ale ne datem vydání
i Zdroj: Xbox

Forza Motorsport se chlubí fantastickou grafikou a propracovaným zvukem. Bohužel ale ne datem vydání

Během akce Developer_Direct se o slovo přihlásilo studio Turn 10, vyvíjející pokračování závodní série Forza Motorsport. To…

25. 1. 2023 21:23

Pro závodění je nicméně důležitější dynamická simulace střídání dne a noci a vlivů počasí, a s tím související efekty jako je teplota a přilnavost trati, měnící se s přibýváním napáleného materiálu z pneumatik. Příjemné jsou také zprávy o pěti nových závodních okruzích, trailer ukázal jihoafrickou Kyalami. Na druhou stranu je škoda, že autoři neodhalili přesné datum vydání. Tak snad brzy.


PŘEKVAPIVÉ TANGO

Příjemné překvapení měli pro hráče vývojáři z Tango Gameworks. Ti odhalili svůj nový projekt Hi-Fi Rush. Rytmická bojovka zaujme zdařilou grafickou stylizací i velkým provázáním hratelnosti s hudbou. Navíc se opravdu výrazně liší od toho, na co jsme u studia vyžívajícího se v duchařině a brutálních hororech zvyklí.

Tango Gameworks představují rytmickou řežbu Hi-Fi Rush. Vychází… právě teď!
i Zdroj: Tango Gameworks

Tango Gameworks představují rytmickou řežbu Hi-Fi Rush. Vychází… právě teď!

Japonské studio Tango Gameworks potvrdilo spekulace a představilo svou novinku v podobě rytmické mlátičky Hi-Fi Rush. Ta…

25. 1. 2023 21:32

Tím nejlepším na celém oznámení je ale fakt, že si můžeme Hi-Fi Rush vyzkoušet už nyní. Hra je samozřejmě dostupná v Xbox Game Passu, pokud tedy nemáte aktuálně co hrát, jde o zajímavý a opravdu čerstvý tip.


ZPÁTKY DO MORROWINDU

Bohatší nabídku novinek si připravili autoři The Elder Scrolls Online. Oblíbené MMORPG se dočká dalšího velkého rozšíření Necrom, ve kterém se hráči vydají zpátky do oblíbeného Morrowindu. Odhalení také představilo nové hratelné povolání Arcanist, které je teprve třetím přidaným v dlouhé historii titulu. Novinky jsou naplánovány na 20. června letošního roku.

I v tomto případě jsme se mimochodem dočkali příjemného překvapení. Hráči totiž dostanou bezplatný přístup ke všem dvaceti dosavadním rozšířením. Stačí mít přístup k původní hře, tedy ji vlastnit. To ale není problém, v současnosti ji seženete za pár stovek.


UPÍŘI UŽ SI BROUSÍ ZUB, NA LOV VYRAZÍME V KVĚTNU

Závěr Developer_Directu pak patřil studiu Arkane a jejich chystané kooperativní akci Redfall. Ta představila celkem 10 minut záběrů přímo z hraní. Ukázala tak souboje s upíry, různé přístupy k plnění misí, využívání rozmanitých schopností nebo vylepšování jednotlivých hrdinů, a také nebezpečí různě vyzbrojených nepřátel, které při prozkoumávání otevřeného světa potkáváte.

Redfall ukazuje deset minut záběrů z boje. Upírům můžete zatnout tipec různými způsoby, už na začátku května
i Zdroj: Arkane Studios / Bethesda Softworks

Redfall ukazuje deset minut záběrů z boje. Upírům můžete zatnout tipec různými způsoby, už na začátku května

Během streamu Developer_Direct dostalo spoustu prostoru studio Arkane, aby podrobněji ukázalo, jak se bude hrát chystaná…

25. 1. 2023 21:57

Důležité je, že se do městečka Redfall vydáme na PC a Xbox Series zachránit situaci už 2. května. Tak snad to bude stát za to.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama