Streamerka dělá haterům sendviče, když jí sprostě nadávají. A ještě u toho stíhá hrát Call of Duty
i Zdroj: Pexels
Call of Duty: Warzone Novinka Streamerka dělá haterům sendviče, když jí sprostě nadávají. A ještě u toho stíhá hrát Call of Duty

Streamerka dělá haterům sendviče, když jí sprostě nadávají. A ještě u toho stíhá hrát Call of Duty

Jakub Fišer

Jakub Fišer

16. 2. 2023 10:00

Ani v roce 2023 nemají ženy ve videoherním světě rovnocennou pozici jako muži. Inkluze je patrná v hrách samotných, mezi hráči však stále panuje sexismus a misogynie. Twitch streamerka @steffyevans se s tím rozhodla něco udělat.

Reklama

  • Nebojácná streamerka dělá haterům na streamu tousty
  • Chce tím dokázat, jak jsou sexismus a misogynie v herní komunitě zbytečné

Streamerka jménem Stephanie Evansová se věnuje hraní Call of Duty her již několik let. Během celé své hráčské kariéry však od spoluhráčů v chatu slýchá urážlivé a hanlivé poznámky na svou osobu a především své pohlaví.

„Běž umýt nádobí, zk***ená ženská“, „táhni do kuchyně“ nebo „místo hraní mi raději udělej sendvič“. To je pouze zlomek urážek, které dopadají na hlavu Stephanie Evansové; a tisíců dalších žen. Rozhodla se proto, že s tím něco udělá.

Mezi hráči bují misogynie. Ženy nejsou v online hrách vítány, ukazuje odvážný průzkum
i Zdroj: Pexels

Mezi hráči bují misogynie. Ženy nejsou v online hrách vítány, ukazuje odvážný průzkum

Feministické uskupení Women in Games Argentina zveřejnilo video vlastního průzkumu, jak lidé reagují na ženské spoluhráčky v…

5. 12. 2022 16:05
2

Streamerka se rozhodla proti sexismu a misogynii v hráčské obci bojovat tím, že… jim vyhoví. Do své kuchyně nainstalovala kameru a kdykoliv, kdy ji některý z hráčů poslal udělat sendvič, šla a udělala to. Navíc schválně tak rychle, aby se stihla vrátit k rozehrané hře.

Ale nyní žerty stranou. Evansová potvrzuje, že vtípky s kuchyní a sendviči jsou spíše z ranku těch „příjemnějších“. Otevřeně potvrdila, že dostává také výhružky sexuálním násilím či smrtí. Narážky na její pohlaví si někdo nedokáže odpustit v 7 z 10 her, uvedla pro Kotaku.

„Snažím se tak dát hlas lidem, kteří se bojí hrát střílečky [a online hry obecně] kvůli toxické povaze komunity v těchto hrách,“ dodala na závěr.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama