Streamer dohrál Elden Ring, aniž by udělil jedinou ránu nepříteli
i Zdroj: Steam / FromSoftware
Elden Ring Novinka Streamer dohrál Elden Ring, aniž by udělil jedinou ránu nepříteli

Streamer dohrál Elden Ring, aniž by udělil jedinou ránu nepříteli

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 4. 2022 13:44

Jednou z královských disciplín alternativních průchodů hrami je takzvaný “Pacifist run”, tedy průchod bez zabití nebo dokonce jakéhokoliv útoku na nepřítele. Některé tituly k takové metodě přímo vybízejí, jiné bez útoku zdánlivě projít nelze. Do druhé zmíněné kategorie patří i RPG hit Elden Ring, streamer Iron Pineapple ale výzvu přijal a uspěl.

Reklama

  • Streamer prošel Elden Ring, aniž by udělil jediný bod poškození
  • Využíval hlavně vyvolávání pomocníků a podpůrné schopnosti

Nehostinný svět Elden Ring prošel aniž by jednou projevil agresi vůči nepřátelům. Své snahy shrnul v zhruba půlhodinovém videu, které můžete zhlédnout níže.

K výzvě Iron Pineapple přistupoval s tím, že vlastně nevěděl, jestli je hru bez útoků možné dohrát. Vsadil na build postavy využívající atributu Faith, tedy specializovaný na léčení. Pro poražení bossů totiž nutně potřeboval pomoc duší, které je možné povolat na pomoc v bitvách. Tyto umělou inteligencí řízené pomocníky pak musel stůj co stůj udržet při životě pomocí léčivých kouzel.

Některé souboje s bossy překonal pomocí dobře známých chyb a exploitů, u jiného velkého nepřítele zase zneužitelnou chybu objevil čistě náhodou. V průběhu hraní ale také vymyslel několik taktik, které nakonec příliš užitečné nebyly. Ve většině soubojů byla ale klíčová schopnost ve správnou chvíli léčit své spolubojovníky a podporovat je dobře vybranými a načasovanými schopnostmi. Čas od času Pineapple lehce obrušoval hrany nastavených pravidel, díky filozofii “já nepřítele nezabil, zabila ho gravitace”. Plány mu také často velmi komplikovalo to, že některé zdánlivě velmi užitečné předměty při použití ubíraly nepřátelům symbolický jeden bod života.

Pacifistický průchod Elden Ringem nakonec zabral desítky hodin, spoustu grindování a několik momentů, kdy Pineapple považoval pokračování za nemožné.

Elden Ring vyšel na konci února a sesbíral extrémně vysoké hodnocení od kritiků ze všech koutů světa. Současný světový rekord speedrunů je 17 minut a 43 vteřin.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama