Stellaris se tento měsíc rozroste o Toxoidy. Jejich signaturou je hazardování se životním prostředím
i Zdroj: Steam / Stellaris
Stellaris Novinka Stellaris se tento měsíc rozroste o Toxoidy. Jejich signaturou je hazardování se životním prostředím

Stellaris se tento měsíc rozroste o Toxoidy. Jejich signaturou je hazardování se životním prostředím

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

3. 9. 2022 10:15 1

Ačkoli Paradox už tento týden oznámil, kdy započne válečné tažení ve Victoria 3, jisté oznámení si ponechával i pro hráče Stellaris. Vesmírná tahovka, která už více než šest let ospravedlňuje každé jedno písmenko žánru 4X strategií, naroste o nový Species Pack.

Reklama

  • Stellaris se chystá přivítat hratelné druhy
  • 20. září rozšíří vesmír příval Toxoidů a jejich odpadu

Balíček s Toxoidy vyjde 20. září s novou aktualizací, přičemž vyjde na za cca 250 korun. Mezi některé novinky patří funkce znečistění, nové původy pro váš národ nebo vizuální kosmetiky. 

Původ Knights of the Toxic God, jenž je tu za první ze dvou nabízených, zahrnuje tu část Toxoidů, kteří se na své planetě rochní v toxickém valu, aby zde odkryly tajemství své minulosti. Druh Overtuned je jejich opakem a spíše než na minulost klade důraz na rychlou expanzi. Vývojáři je popisují jako jasně planoucí svíčku, která sice v součtu hoří jen polovinu času, ale i o to dvakrát jasněji. Úskalím se tak stává délka života, která je postupně zkracována ziskem schopností.

Nové Civics jsou celkem tři. Je to Toxic Baths, které po použití více mutagenních kalů způsobuje rychlejší nárůst populace za cenu planet a lidí. Scavengers, které otevírá funkci sklízet okolní trosky pro rychlejší výstavbu. A průmysl pohánějící Relentless Industrialists, kteří baží po rychlejším generování zdrojů, ale také negativní publicitě.

Pokud jde o nově přidané vlastnosti, ani ty nezní špatně. Patří mezi ně například Noxious, díky kterému jsou vaše planety natolik hroznými místy k životu, že se k nim ostatní ani nepřiblíží; Anorganic Breath, které zpřístupní drahé respirátory k hromadění cenných plynů; Incubator s možností osídlit prázdnou planetu ještě rychleji než protivníci; a Exotic Metabolism, u čehož se pokoutně píše jen to, že dovolí „konzumovat více, rychleji a s o to větším požitkem“.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama