Steam přestane fungovat milionům uživatelů. Nejste mezi nimi?
i Zdroj: Valve / Steam press kit
Novinka Steam přestane fungovat milionům uživatelů. Nejste mezi nimi?

Steam přestane fungovat milionům uživatelů. Nejste mezi nimi?

Jakub Fišer

Jakub Fišer

28. 3. 2023 13:30

Platforma Steam, která provozuje vlastní databázi a obchod s digitálními kopiemi videoher, příští rok ukončí podporu pro několik milionů uživatelů. Společnost Valve to oznámila na oficiálním blogu.

Reklama

  • Steam přestane brzy podporovat Windows 7, 8 a 8.1
  • Aplikace tedy přestane fungovat 1. ledna 2024
  • Pokud se vás to týká, doporučujeme upgradovat software či hardware

Z tvrzení Valve vyplývá, že k 1. lednu bude ukončena podpora aplikace Steam pro operační systémy Windows 7, 8 a 8.1. Program pro nákup i spouštění her od tohoto data nebude možné rozběhnout a přestane tedy fungovat.

„Aby mohli uživatelé nadále používat službu Steam a všechny hry nebo jiné produkty zakoupené prostřednictvím služby Steam, budou muset aktualizovat systém Windows na novější verzi. Nejnovější funkce služby Steam se spoléhají na vestavěnou verzi prohlížeče Google Chrome, která již na starších verzích systému Windows nefunguje.

Budoucí verze služby Steam budou navíc vyžadovat aktualizace funkcí a zabezpečení systému Windows, které jsou přítomny pouze v systému Windows 10 a novějším,“ uvedlo Valve na svém webu.

GOG, Steam i Epic nabízí nyní tři hry zdarma. Zahrát si tak můžete neotřelou karetní hru o mentálním zdraví nebo open-world hru o vandalismu
i Zdroj: TavroxGames

GOG, Steam i Epic nabízí nyní tři hry zdarma. Zahrát si tak můžete neotřelou karetní hru o mentálním zdraví nebo open-world hru o vandalismu

Jak bylo avizováno už při zahájení akce, herní obchod GOG v rámci svých jarních slev i nadále pokračuje v rozdávání her…

25. 3. 2023 09:05

Z únorové analýzy přitom vychází, že Windows 7, Windows 8 nebo 8.1 používají stále zhruba 2 % všech aktivních měsíčních uživatelů, kterých je cca 120 milionů. Ukončení podpory se tak teoreticky může dotknout až 2,5 milionu hráčů po celém světě.

Pokud i vy hrajete na počítači se starým OS, doporučujeme aktualizovat – buď samotný systém nákupem novější licence, anebo případně upgradovat hardware, tedy pořídit novější počítač. Jak uvádí Valve, ideálně s Windows 10 nebo 11. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama