State of Play věnovaný Gran Turismo 7 přinesl půl hodiny záběrů a spoustu podrobností
i Zdroj: Hrej.cz
Gran Turismo 7 Novinka State of Play věnovaný Gran Turismo 7 přinesl půl hodiny záběrů a spoustu podrobností

State of Play věnovaný Gran Turismo 7 přinesl půl hodiny záběrů a spoustu podrobností

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 2. 2022 10:11

Včera proběhla další avizovaná epizoda tradičních akcí State of Play, na kterých společnost PlayStation odhaluje novinky nebo podrobnosti o plánovaných hrách. Tentokrát bylo celých 32 minut věnovaných nadcházejícímu Gran Turismo 7. Viděli jsme tedy spoustu gameplay záběrů, poslechli si útržky soundtracku a udělali si konkrétní obrázek o všech herních režimech.

Reklama

  • State of Play věnovaný Gran Turismo 7 představil hru dopodrobna
  • Rozebral herní režimy, Music Rally, fotorežim i simulaci počasí

Gran Turismo 7 toho opět nabídne opravdu hodně, a zdaleka nepůjde jen o závodění. Například při úplně prvním spuštění hry vás autoři nechají prohnat Porsche Carrera Speedster ’56 v novém herním režimu Music Rally, který připomíná klasický závod s časomírou, ale zároveň vám nalije krev do žil dynamickou hudbou s rozdílným tempem (beats per minute). Proč? Netušíme.

Další představené novinky už jsou o něco klasičtější. Polyphony Digital připravili dva způsoby jak nakupovat vozy. Na začátku bude nutné prozkoumat bazar a koupit starší vozidlo z druhé ruky. Tím se odemkne novinka v podobě… kavárny. Ta funguje podobně jako například sběratelské album ve Forze Horizon 5, na chutných menu nacházíte výzvy spojené s různými výrobci automobilů a dostáváte možnosti je různým způsobem splnit. Prezentovanou výzvou může být třeba sesbírání celkem tří vozidel od japonských výrobců, přičemž se lze skrz Café přihlásit do závodů, kde je můžete vyhrát.

Chybět nebude ani ikonické získávání licencí. Tvůrci tvrdí, že základní Béčko nebude bůhvíjak složité (stačí se umět rozjet a zabrzdit), u vyšších licencí ale pochopitelně podmínky přitvrdí. Na druhou stranu tyto tréninky mají hráče naučit dovednosti užitečné přímo na dráze.

State of Play věnovaný Gran Turismo 7 přinesl půl hodiny záběrů a spoustu podrobností
i Zdroj: Hrej.cz

Již zakoupená auta lze pak dále upravovat pomocí řady dílů. Ty je nutné nejdříve poodemykat postupem ve hře. Potěší alespoň jedna licence, na svůj Nissan můžete navěsit vrtané brzdové kotouče Brembo. Vedle toho nechybí různá zavěšení, závodní spojky, různě výkonné kompresory a turbodmychadla, zapalovací svíčky nebo směsi pneumatik. To vše má pak naprosto logicky vliv na chování na trati.

Dalším krokem jsou vizuální úpravy. Samozřejmostí je extrémně detailní editor potisků, výměna ráfků nebo rovnou celých bodykitů.

Až později se konečně odemkne i Brand Central, tedy obchod se zbrusu novými více či méně sportovními vozidly.

State of Play věnovaný Gran Turismo 7 přinesl půl hodiny záběrů a spoustu podrobností
i Zdroj: Hrej.cz

Video se samozřejmě otřelo i o technickou stránku věci. Efekty ray-tracingu a grafiky můžete posoudit sami, studio také věnovalo nemalé úsilí simulaci počasí. V Gran Turismo 7 údajně dochází k simulaci hromadění vzdušné vlhkosti na základě vzdálenosti od oceánů a fungování atmosférických proudů. Na základě meteorologických dat by tak měly být mraky, nebesa, hvězdy a rozmary počasí nad jednotlivými okruhy maximálně realistické. Případný déšť má samozřejmě efekt na přilnavost tratě a fungování slipstreamu, což úzce souvisí se simulací pneumatik. Počítat můžeme také s tím, že na rozsáhlejších tratích se může počasí v průběhu času měnit. Zatímco některé zatáčky budou pod vodou, jiné si vesele osychají.

Pár dalších detailů, třeba fungování foto režimu nebo možnosti ovladače DualSense, si můžete prohlédnout přímo ve videu. A jak budou fungovat v praxi uvidíme už 4. března na PlayStationu 4 a 5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama