Starfield představuje ve videích tři městské lokace
i Zdroj: Hrej.cz
Starfield Novinka Starfield představuje ve videích tři městské lokace

Starfield představuje ve videích tři městské lokace

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

27. 8. 2021 07:55 1

I když se nejnovější značka Bethesdy uplynulých konferencí na Gamescomu nakonec nezúčastnila, část novinek si pro nás vývojáři přeci jen pošetřili. Ve smyslu herních detailů se skrze tři nová videa tak více dozvídáme o různorodém vesmíru Starfieldu, zvláště pak jeho významných urbánních centrech New Atlantis, Neon a Akila.

Reklama

  • Bethesda v trojici videí představila tři lokace ze světa Starfieldu
  • Řeč přišla na vesmírnou stanici New Atlantis, rybářskou plošinu Neon i horské město Akila

Vezmeme-li je popořadě, jak New Atlantis, tak i Akila reprezentují ve Starfieldu centrální základnu jedné z herních frakcí – a sice přední vojenské i politické velmoci United Colonies v případě prvním a konfederace tří planetárních systémů Freestar Collective v případě druhém. 

Rozdíl mezi oběma městy, či spíše vesmírnou stanicí a městem, nalezneme nicméně vedle politické příslušnosti i v tamním způsobu života. Tam, kde penězi překypující New Atlantis srší lákadly bezbřehého komfortu, tam se o poznání skromnější Akila trvale brání predátorům silou okolních zdí a útlaku osobní svobody. Variabilita světa se tudíž nemá promítat pouze do jeho příběhového pozadí, ale i do vlastního designu dílčích lokací.

Poslední Neon je ve své podstatě pouze potvrzením tohoto pravidla. Na rozdíl od předešlé dvojice se totiž nenachází na pevné zemi nebo ve vzduchoprázdnu, ale na rozlehlé hladině vodního světa, kde slouží jako rybářská plošina a exkluzivní výrobna i legální místo užívání jedné z cenných drog.

 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama