Star Citizen vybralo od letošního února dalších 50 milionů dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Star Citizen Novinka Star Citizen vybralo od letošního února dalších 50 milionů dolarů

Star Citizen vybralo od letošního února dalších 50 milionů dolarů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

21. 11. 2021 11:20 4

Megalomanská (a pro leckoho značně utopická) vize studia Cloud Imperium Games (CGI) nepřestává oslovovat zástupce hráčské obce. Napříč posledními osmi měsíci se početnému týmu Chrise Robertse podařilo vybrat dalších cca 1,1 miliardy českých korun. Jen k letošnímu únoru měla přitom více než deset let vyvíjená hra na kontě téměř 7,7 miliardy českých korun.

Reklama

  • Star Citizen vybral do dnešního dne už 400 milionů dolarů
  • Od února to značí přírůstek dalších 50 milionů dolarů

Nejúspěšnější crowdfundingová kampaň všech dob se uskutečnila součinností 3,3 milionu podporovatelů. Pro představu, za trvání října přiteklo na podporu Star Citizen téměř 180 milionů korun, kdežto jen za včerejšek činil denní přírůstek 25,7 milionů korun. Je tak vidno, že se vývojářům udržování projektu v jeho aktuálním stavu v nemalém vyplácí, a očekávat změnu by tak bylo spíše bláhové; tím spíše, když se hra po 9 let nachází v rozdělané alfě, a to navíc bez jakéhokoli výhledu na vydání kampaně Squadron 42 či zbylého, slibovaného obsahu. 

Star Citizen vybral už 350 milionů dolarů
i Zdroj: Cloud Imperium Games

Star Citizen vybral už 350 milionů dolarů

Megalomanský projekt Chrise Robertse a jeho studia Cloud Imperium Games překonal další významný milník. Jakkoliv můžeme…

15. 3. 2021 10:25
1

Namísto termínů a slibů vydání jsme se na začátku tohoto měsíce dozvěděli, že CGI plánuje na květen následující roku otevření 400hlavého manchesterského studia. Do roku 2023 plánuje následně počet tamních zaměstnanců navýšit na 700 s dalším zvýšením na 1000 k roku 2026. Dojde-li na realizaci všech plánů, jednalo by se o dosud největší britské herní studio, jakož i téměř 150% přírůstek současných kapacit 700členného týmu vývojářů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama