Stalker 2 mírně pozměnil podtitul a ukončuje prodej na ruském trhu
i Zdroj: VKontakte / GSC Game World
S.T.A.L.K.E.R. 2 Novinka Stalker 2 mírně pozměnil podtitul a ukončuje prodej na ruském trhu

Stalker 2 mírně pozměnil podtitul a ukončuje prodej na ruském trhu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 3. 2022 12:26 2

Vývoj připravovaného pokračování série Stalker ukrajinského studia GSC Game World výrazně poznamenala ruská agrese na území země. Tvorba je v současnosti kvůli problémům pozastavena, tvůrci ale podnikají několik kroků, kterými se chtějí od ruského agresora maximálně distancovat. Jednak mlčky pozměnili podtitul hry, vedle toho také oznámili, že se hra před i po vydání nebude v Rusku vůbec prodávat.

Reklama

  • Stalker 2 mění podtitul a ukončuje předprodej v Rusku
  • Ukrajinští autoři se loučí s místní komunitou

Uživatelé fóra ResetEra si povšimli toho, že titul na Steamu prošel nenápadnou změnou názvu. Původní celý název zněl Stalker 2: Heart of Chernobyl, 14. března ale došlo k oficiální změně na Stalker 2: Heart of Chornobyl. Nový název respektuje transliteraci ukrajinského označení oblasti, místo původně používaného ruského.

Na ruské sociální síti VKontakte pak oficiální stránka série oznámila, že ukončuje předprodej hry na lokálním trhu. Zachovány zůstanou jen doposud zadané digitální předobjednávky. Fyzické předobjednávky budou zrušeny a hra už dále nepůjde předobjednat a později i koupit žádným způsobem. Autoři vyzývají k tomu, aby si hráči nechali vrátit peníze. Dle svých slov nelitují ztráty té části komunity, která ruskou agresi podporuje. Argumentují tím, že daně zaplacené na ruském trhu v podstatě pomáhají útoku na jejich domovinu. Zároveň přiznávají, že se omezení dotkne i některých hráčů, kteří jsou si situace vědomí a válku odsuzují, výjimky ale neexistují.

„Jsme vývojáři z Ukrajiny. A vždy budeme,“ připomínají.

Stránka také potvrdila, že jde o vůbec poslední příspěvek, který na sociální síť umisťuje a vyzývá fanoušky, aby vývoj sledovali na jiných platformách.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama