Square Enix potvrzují přípravu nového dílu Just Cause
i Zdroj: Square Enix / Avalanche Group
Novinka Square Enix potvrzují přípravu nového dílu Just Cause

Square Enix potvrzují přípravu nového dílu Just Cause

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

7. 6. 2022 08:20

Přestože společnost Square Enix v květnu prodala svá studia Eidos Montreál, Crystal Dynamics a Square Enix Montreál evropské skupině Embracer Group, její vlastní činnost neustává. Obchod za přibližně 300 milionů dolarů nezahrnoval každou ze značek japonského vydavatele. Mimo Life is Strange a Outriders, s nimiž pracovali nedávno, jim v zásobě zbylo i Just Cause. A právě jeho nový díl byl aktuálně oznámen.

Reklama

  • Square Enix potvrzuje vývoj dalšího dílu Just Cause
  • Ve firemní dokumentaci o hře promluvil prezident společnosti

V nedávném brífinku o finančních výsledcích se prezident Square Enix Josuke Macuda nechal znovu slyšet, že Just Cause zůstává jejich IP. „Chceme se zaměřit na vytváření nových titulů, které budou v souladu s naší strategií, a to včetně těch, které využijí výhod nové IP. Značka Just Cause zůstane nadále naší IP a my jsme již nyní v průběhu vývoje jejího nového dílu,“ uvedla společnost. Žádné další detaily o podstatě projektu nebyly oznámeny.

Bezprostředně předtím bylo též řečeno, že japonská společnost přehodnocuje svůj dosavadní přístup k vývoji her. „Naše materiály poskytují přehled a podrobnosti o provedené akvizici, avšak podotýkám, že jejím hlavním účelem bylo přeorientování našeho portfolia. Speciálně jsme přehodnotili naše vlastní studia a portfolia titulů z pohledu posílení naší nabídky online titulů, které vyvíjíme pro severoamerický a evropský trh, vysvětluje Square Enix.

Posledním dílem série Just Cause, který se nám dostal do rukou v roce 2018, je Just Cause 4 od vývojářů Avalanche (neplést s Avalanche Software vyvíjejících Hogwarts Legacy). Ve vývoji pro letošní rok je taktéž Just Cause: Mobile. Jedná se o free-to-play mobilní hru určenou pro iOS a Android, jež po odkladu postrádá termín vydání. Co se týká jiné mediální produkce, podle starších zpráv je ve vývoji i film. Na jeho tvorbě se má podílet scénárista snímků John Wick Derek Kolstad, přičemž svým zpracováním má kombinovat styl Indiana Jones a Jamese Bonda.

Závěrem připomínáme, že studio Avalanche pracuje momentálně i na pašerácké akci Contraband. O kooperativním titulu jsme skrze CGI trailer poprvé slyšeli na loňské E3 u Microsoftu, a to s příslibem toho, že při svém vydání navštíví službu Xbox Game Pass.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama