Spoluzakladatel Ninja Theory tvrdí, že první Hellblade bude vedle dvojky působit jako indie hra
i Zdroj: Hrej.cz
Senua's Saga: Hellblade 2 Novinka Spoluzakladatel Ninja Theory tvrdí, že první Hellblade bude vedle dvojky působit jako indie hra

Spoluzakladatel Ninja Theory tvrdí, že první Hellblade bude vedle dvojky působit jako indie hra

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 2. 2022 16:11

Studio Ninja Theory se v rámci loňských The Game Awards pochlubilo gameplay ukázkou z chystané hry Senua’s Saga: Hellblade II. Ta sama o sobě naznačila, že se pokračování oproti jedničce výrazně posune. A to nyní potvrzují i autoři.

Reklama

  • Tameem Antoniades srovnal měřítko Hellblade 2 s původní hrou
  • Cílem je připravit uvěřitelnější a uhlazenější zážitek

Během přípravy jedničky se tvůrci museli neustále ohlížet na omezený rozpočet, i tak se jim podařilo doručit působivý zážitek. V případě dvojky ovšem budget výrazně narostl, vývojáři si tedy mohou dovolit vložit do projektu mnohem více energie.

Spoluzakladatel studia Tameem Antoniades se v rozhovoru pro magazín NME nechal slyšet, že by dvojka v první řadě měla působit věrohodně. “V případě Hellblade 2 není cílem připravit perfektní hru, ale vytvořit zážitek, který působí uvěřitelnějším a uhlazenějším dojmem,” řekl a potvrdil, že mohou fanoušci očekávat pokračování, které svého předchůdce ve všech ohledech překonává. “Myslím si, že bude Hellblade vedle dvojky působit jako indie hra.”

V práci vývojářů lze zpozorovat tendenci tvořit na základě reálných předobrazů. Tým investoval mnoho času do sbírání materiálů, navštívil více než 40 míst na Islandu, která pečlivě zdokumentoval, načež je naskenoval do enginu. Skenování podléhají také připravené kostýmy a další předměty. Hodně se očekává i od samotných herců, představitelka hlavní postavy Melina Juergens prošla náročným tréninkem pod dohledem specialisty na bojová umění, aby i souboje působily uvěřitelnějším dojmem. Jak Antoniades dodal, tento přístup je hlavním východiskem celého vývoje.

Stále není známo, kdy Senua’s Saga: Hellblade 2 vyjde, dá se předpokládat, že termín zatím neznají ani samotní autoři. V této souvislosti se sluší připomenout, že podle informací z června minulého roku se projekt ještě ani nedostal do fáze plné produce. Hra míří na PC a na konzole Xbox Series.

Senua’s Saga: Hellblade II ještě není v plné produkci. Autoři nechtějí vývoj zbytečně uspěchat
i Zdroj: Hrej.cz

Senua’s Saga: Hellblade II ještě není v plné produkci. Autoři nechtějí vývoj zbytečně uspěchat

Na E3 prezentaci pod taktovkou Microsoftu chybělo několik očekávaných titulů, mezi které patří také Senua’s Saga: Hellblade…

18. 6. 2021 12:20
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama