Společnost Wargaming opouští Rusko a Bělorusko, zavírá studio v Minsku
i Zdroj: Wargaming
World of Warships Novinka Společnost Wargaming opouští Rusko a Bělorusko, zavírá studio v Minsku

Společnost Wargaming opouští Rusko a Bělorusko, zavírá studio v Minsku

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 4. 2022 14:57

Tvůrci a provozovatelé multiplayerových titulů World of Tanks a World of Warships Wargaming opouštějí Ruský a Běloruský trh. Ukončí také provoz svého studia v běloruském Minsku a podnikání předala lokální firmě Lesta Studio, se kterou dle svých slov nemá žádné vazby. V tiskové zprávě to konkrétně nezmiňuje, pravděpodobně jde ale o reakci na ruskou agresi na území Ukrajiny.

Reklama

  • Wargaming opouští Rusko a Bělorusko
  • V Bělorusku přitom původně vznikl
  • S nejvyšší pravděpodobností jde o reakci na probíhající invazi na Ukrajinu

„Společnost Wargaming provádí v posledních týdnech strategickou revizi svých obchodních aktivit po celém světě. Společnost se rozhodla, že nebude vlastnit ani provozovat žádné podniky v Rusku a Bělorusku,“ oznámil tiskový mluvčí Wargamingu. Firma měla přitom na obou trzích velmi silné postavení a spoustu fanoušků. Ostatně byla v roce 1998 založena a dlouhá léta sídlila právě v Minsku. Až v roce 2011 se přesunula do současného sídla v kyperské Nikósii. 

V současnosti provozovala desítky po celém světě, včetně Persha Studia v ukrajinském Kyjevě. Bývalá ruská pobočka Lesta Studio přebírá aktivity a podnikání v oboru živých her na území Ruska a Běloruska, s Wargamingem už ale prý není nijak spojena. Velká pobočka v Minsku je naopak v procesu uzavření. „Bude probíhat v přísném souladu se zákonem. Vedoucí oddělení produktů a služeb se brzy sejdou se svými týmy, aby projednali dopad tohoto rozhodnutí na jednotlivá oddělení. Zaměstnancům, kterých se tato změna dotkne, poskytneme co největší odstupné a podporu,“ avizuje Wargaming.

Společnost upozorňuje na to, že z tohoto kroku nebude nijak profitovat. Naopak dle svých slov v budoucnu utrpí odchodem z obou trhů značné ztráty.

Wargaming pomáhá svým ukrajinským kolegům, věnoval prostředky Červenému kříži
i Zdroj: Hrej.cz

Wargaming pomáhá svým ukrajinským kolegům, věnoval prostředky Červenému kříži

Vývojářské studio Wargaming, provozující velmi populární free-to-play tituly World of Tanks a World of Warships, pomáhá svým…

1. 3. 2022 11:52

Wargaming na trvající ruskou invazi na Ukrajinské území reagoval už na začátku března. Tehdy oznámilo plnou podporu svých zaměstnanců v Kyjevě a štědrou finanční pomoc organizaci Červený kříž.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama