Společnost Take-Two oznámila, že se i nadále bude podílet na Outer Worlds. Microsoft ji ale rychle vyvedl z omylu
i Zdroj: Hrej.cz
The Outer Worlds Novinka Společnost Take-Two oznámila, že se i nadále bude podílet na Outer Worlds. Microsoft ji ale rychle vyvedl z omylu

Společnost Take-Two oznámila, že se i nadále bude podílet na Outer Worlds. Microsoft ji ale rychle vyvedl z omylu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

24. 5. 2021 13:00

The Outer Worlds již překonaly hranici tří milionů prodaných kusů, což je na novou značku slušné číslo. Vydavatel Take-Two se tedy těšil, že se RPG od Obsidianu spolu s dalšími díly postará o pohádkové tržby. Společnost si na ně ale nesáhne.

Reklama

  • Take-Two naznačilo, že je pro něj značka The Outer Worlds velmi zajímavá
  • Společnost počítala s tím, že se bude podílet na vydávání dalších dílů
  • Label Private Division však vzápětí oznámil, že tomu tak nebude

Hra byla vydána pod labelem Private Division, který spadá pod Take Two. Prezident Karl Slatoff v posledním rozhovoru s investory naznačil, že jsou z výsledků potěšeni, z jeho slov vyšlo najevo, že s takovým úspěchem ani nepočítali. Zároveň dal jasně najevo, že značku považují za dlouhodobý projekt, na němž se budou podílet i do budoucna. 

Zdá se ale, že zde došlo na nepříjemné nedorozumění. Možná došlo na telefonát ze strany Microsoftu, během kterého si zástupci obou společností vše urychleně vyjasnili. Krátce poté totiž label Private Division poskytl komentář pro magazín Gamasutra, v němž oznámil, že se postará o vydání DLC Murder on Eridanos na konzoli Nintendo Switch, tím ale jeho úloha skončí. “Další pokračování této značky budou mít na starost Obsidian spolu s Microsoftem.”

Společnost Take-Two Interactive tedy přišla o zajímavý zdroj příjmů, s čímž úplně nepočítala. Microsoft se naopak chopil kormidla v ten správný čas. Po úspěchu prvního dílu by se Obsidian eventuálně mohl dočkat většího rozpočtu pro tvorbu pokračování, o bližší informace se ale studio zatím nepodělilo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama